Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye 4 bin 700 konut! Erdoğan bugün ayrıntıları açıklayacak

Türkiye’nin 81 ilinde asgari ücretlilerin kira öder gibi sahibi olabileceği 150 bin konuttan Kocaeli’nin payına 4 bin 700 konut düştü. Konutların İzmit’te Sepetçi-Sekbanlı bölgesine yapılacağı yer belli olurken, diğer ilçelerde ise yer belirleme çalışmaları devam ediyor.

Türkiye’nin 81 ilinde asgari

TOKİ aracılığıyla Türkiye’nin tüm illerinde yapılacak 150 bin konut hamlesinde hangi ilde kaç konut yapılacağı belli oldu. Kocaeli’nin farklı bölgelerine bu kapsamda 4 bin 700 konut yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün konutların başvuruları, kimlerin alacağı, fiyatları ve ödeme biçimi ile ilgili tüm detayları açıklaması bekleniyor.

İZMİT’TEKİ YER BELLİ

TOKİ tarafından yılda 1 milyon sosyal konut projesi kapsamında Sepetçi’de 766, Sekbanlı’da ise 535 olmak üzere toplam 1282 konutun yapımı devam ediyor. Yeni açıklanacak konutların İzmit’teki bölümü de yine bu bölgedeki hazine arazisi üzerine yapılacak. Bakanlığın, Sepetçi Sekbanlı bölgesinde konut yapılacak alanın tüm özelliklerini bu tarihe kadar bitirmesi bekleniyor.

20 YIL VADELİ OLACAK

Asgari ücretlilerin kira öder gibi ev sahibi olması için yapılacak konutlar 20 yıl vadeli olacak. Evlerin maliyetinin 800-900 bin lira arasında olması bekleniyor. Bakanlık artan maliyetler nedeniyle arsa ve inşaat maliyetlerinde indirim yaparak, evleri alacak vatandaşların uygun taksitlerle ev sahibi olmasını sağlayacak. Konutlar için hazine arazileri uygun fiyatlarla satışa sunulacak.