Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye kağıt fabrikası kuruluyor!

KocaeliSanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçtiğimiz çarşamba günü  yatırım teşvik belgelerini açıklamıştı. Belge alan bir firma kağıt fabrikası kuracak.

KocaeliSanayi ve Teknoloji Bakanlığı,

SEBO min 2Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçtiğimiz çarşamba günü  yatırım teşvik belgelerini açıklamıştı. Kocaeli’de faaliyet gösteren 33 firmaya 819 milyon 427 lira teşvik belgesi verilmişti. Teşvik belgesi alanlar içerisinde Ateşsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi de vardı. Şirket 61 milyon 149 bin TL beyanda bulundu. Öte yandan yeni yatırımı için ise 7 milyon 838 bin TL de ithal makine ve teçhizat bildirimi yapmıştı.

SEKA’YI HATIRLATTI

Şirket, oluklu karton, mukavva kağıt ve mukavvadan yapılan ambalajların üretimini yapacak. Komple yeni yatırım olan bu başvuru Seka Kağıt Fabrikası’nın kapatılmasını hatırlattı. Son ekonomik daralmada kağıt ve kartonda ülkenin yurt dışına bağımlı olması nedeniyle dolar üzerinden alınan kağıt yüksek maliyetlere neden olmuştu.

75 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Bu yatırımla birlikte 75 kişi istihdam edilecek. Şirket, sigorta pirimi işveren hissesi (2 yıl), yüzde 50 vergi indirimi, yüzde 15 YKO, Gümrük Vergisi Muafiyeti ve KDV istisnası kazanacak. Üretim kapasitesi ise 90 milyon kilogram/YIL olacak.