Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediyesi amatör spor kulüplerine yardım yapacak

Körfez Belediyesi ilçe genelinde hizmet veren amatör spor kulüpleri için malzeme yardımı yapacak. 54 ayrı malzeme satın alımı için 19 Ekim’de ihaleye çıkılacak.

Körfez Belediyesi ilçe genelinde

Ugur ENC min e1623645972212Kocaeli’nin Körfez ilçesinde hizmet veren amatör spor kulüplerine önemli bir destek geliyor. Her yıl ilçe genelindeki spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunan Körfez Belediyesi 54 ayrı malzemeyi satın almak için ihaleye çıkacak. 19 Ekim’de gerçekleştirilecek ihale ile Körfez genelindeki amatör spor kulüplerinin bütün ihtiyaçları karşılanacak.

GEÇTİĞİMİZ YILDA SATIN ALMIŞLARDI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimi yıl Körfez Belediyesi Spor Akademisi ve ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen ihale, eşofman takımından sporcu çantasına, step tahtasından koordinasyon merdivenine, yüzücü paraşütünden D köprü minderine kadar 66 kalem malzemenin alımını kapsıyordu.

600 BİN LİRADAN FAZLA

Yaklaşık maliyeti 692 bin lira olan ihale için toplam 4 firma doküman satın alırken, 3 firma teklif verdi. En yüksek teklif 641 bin lira olurken, en düşük teklif 438 bin 545 lira ile Körfez Kuzey Mahallesinde faaliyet gösteren Cemil Fidan Kundura Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi olmuştu. Söz konusu firma ile sözleşme imzalanmış, malzemeler teslim alındıktan sonra amatör spor kulüplerine dağıtılmıştı.

BU YIL SATIN ALINACAK MALZEMELER VE ÖZELLİKLERİ

  • SPORCU KAMP EŞOFMAN TAKIMI:

Uluslararası marka bilinirliği olan ,Dry kumaş ,dri-fit teknolojisi olacaktır,kuru kalmayı ve rahat etmeye yardımcı olmalıdır,reglan kollar olmalıdır,manşetler elastik olmalıdır,cekette ve eşofman altında cepler fermuarlı olmalıdır,eşofman altında paçalar fermuarlı olmalıdır,bel bandı kordonlu ayarlanabilir olmalıdır,%100 polyesterden imal edilecektir, uluslararası marka bilinirliği olmalıdır, göğüste logo olacaktır,sırtta tek sıra tek renk kaliteli fleks baskı olacaktır, baskı bilgisi kurum tarafından bildirilecektir.

2-SPORCU KAMP TSHIRT:

Uluslararası marka bilinirliği olan ,Dry kumaş ,dri-fit teknolojisi olacaktır,kuru kalmayı ve rahat etmeye yardımcı olmalıdır, gizli üç düğmeli pat olacaktır,yanlarda hava delikleri olacaktır, polo yaka olacaktır,%100 polyesterden imal edilecektir, uluslararası marka bilinirliği olmalıdır, göğüste logo olacaktır,sırtta tek sıra tek renk kaliteli fleks baskı olacaktır ,baskı bilgisi kurum tarafından bildirilecektir.

3-SPORCU KAMP ŞORTU:

Uluslararası marka bilinirliği olan ,Dry kumaş ,dri-fit teknolojisi olacaktır,kuru kalmayı ve rahat etmeye yardımcı olmalıdır ,kordon ayarlanabilir olmalıdır her iki yandada cep olacaktır,%100 polyester olacaktır, uluslararası marka bilinirliği olmalıdır.

4-SPORCU ANTRENMAN EŞOFMANI:

Uluslararası marka bilinirliği olan , Dry kumaş ,dri-fit teknolojisi olacaktır, kuru kalmayı ve rahat etmeye yardımcı olmalıdır, reglan kollar olmalıdır, manşetler elastik olmalıdır, cekette ve eşofman altında cepler fermuarlı olmalıdır, eşofman altında paçalar fermuarlı olmalıdır, bel bandı kordonlu ayarlanabilir olmalıdır,%100 polyesterden imal edilecektir, uluslararası marka bilinirliği olmalıdır, göğüste logo olacaktır, sırtta tek sıra tek renk kaliteli fleks baskı olacaktır, baskı bilgisi kurum tarafından daha sonra bildirilecektir.

5-SPORCU ANTRENMAN TSHIRT:

Uluslararası marka bilinirliği olan ,Dry kumaş ,dri-fit teknolojisi olacaktır, kuru kalmayı ve rahat etmeye yardımcı olmalıdır, gizli üç düğmeli pat olacaktır, yanlarda hava delikleri olacaktır, polo yaka olacaktır,%100 polyesterden imal edilecektir, uluslararası marka bilinirliği olmalıdır, göğüste logo olacaktır, sırtta tek sıra tek renk kaliteli fleks baskı olacaktır, baskı bilgisi kurum tarafından daha sonra bildirilecektir.

6-SPORCU ANTRENMAN ŞORTU:

Uluslararası marka bilinirliği olan ,Dry kumaş ,dri-fit teknolojisi olacaktır, kuru kalmayı ve rahat etmeye yardımcı olmalıdır ter yapmayan jarse kumaş olacaktır,kordon ayarlanabilir olacaktır,küçük numara baskı olacaktır.

7-SPORCU ANTRENMAN YAĞMURLUK:

%100 Polyester yağmura ve rüzgara dayanıklı lamineli kumaş olacaktır,tam boy fermuar olacaktır,gizli kapişon olacaktır,alt kısmında ayarlanabilir kordon olacaktır.

8-SPORCU ÇANTA:

%100 Polyester kumaş, yükseklik 28 cm, derinlik 15 cm, en 45 cm ,elde ve omuza asmak için iki farklı kordonu olmalı ,ön kısmında tek renk iki sıra fleks baskı olacaktır, baskı bilgisi kurum tarafından daha sonra bildirilecektir.

9-ANTRENÖR KABAN (ANORAK):

Uluslararası marka bilinirliği olan,Dry kumaş ,dri-fit teknolojisi olacaktır, kuru kalmayı ve rahat etmeye yardımcı olmalıdır, yanlarda fermuarlı el cepleri olmalıdır, göğüste fermuarlı cep olmalıdır, tam boy ön fermuar olmalıdır, yapılı ve sperlikli kapişon olmalıdır, %100 polyester olmalıdır, uluslararası marka bilinirliği olmalıdır.

10-ANTRENÖR SPOR AYAKKABI:

Uluslararası marka bilinirliği olan, Bilek desteği sağlayan dolgulu yaka malzemesi, Ekstra dayanıklılık sağlayan sentetik kaplamalar,

Yanlarda ve parmak bölgesinde nefes alabilirlik sağlayan delikli yapı,Giyip çıkarma kolaylığı sunan topuk askısı, bağcıklı kapanış, Hafif ve esnek orta taban yastıklaması, Esnek boşlukları ile 360 derece çeviklik sunan kauçuk dış taban, Deri ve sentetik kombinasyonu dayanıklı dış yüzey, Hava geçirgenliği için file iç yüzey.

11-SPORCU ANTRENMAN YELEĞİ:

%100 Polyester delikli jarse kumaştan olacaktır , fosforlu canlı renkler kullanılacaktır. Sırtta numara , göğüste tek renk baskı olacaktır, baskı bilgisi kurum tarafından daha sonra bildirilecektir.

12-KALECİ ELDİVENİ:

PALM: özel ve aşınmaya dayanıklı , SUPER GRAPHIT Lateks, BACKHAND: Lateks, Klasik uyum, Maksimum nefes alma ve konfor için rahat kumaş tam bandaj,25 derece açı doğal el pozisyonunu destekler,% 62 lateks,% 33 polyester,% 5 naylon

13-METAL BARAJ ADAM:

Metal malzemeden yapılan, Devrilmeyen baraj adamı.

14-SENSEBALL FUTBOL TOPU:

Topun boyutu: 2 No (Mini),Yüzeyi: 2 astar poliüretan deri ve lateks iç lastik, Ağırlığı:282 gr

Kullanım alanları: Plastik tutamacından tutup, topu sektirerek ayak vuruşlarını geliştirme amaçlı kullanıma uygun.

15-ANTRENMAN FUTBOL TOPU (4 NUMARA):

Topun boyutu: 4 No (8-12 yaş arası),Yüzeyi: Parlak PU deri, lateks iç lastik, Ağırlığı: 355 gr, Kullanım alanları: Her zeminde kullanıma uygun, el dikişli

16-ANTRENMAN FUTBOL TOPU (5 NUMARA):

Topun boyutu: 5 No (12 yaş ve üzeri),Yüzeyi: Parlak PU deri, lateks iç lastik, Ağırlığı: 422 gr, Kullanım alanları: Her zeminde kullanıma uygun, el dikişli

17-FUTBOL MAÇ TOPU:

Topun boyutu: 5 No (12 yaş ve üzeri),Yüzeyi: 5 katlı karbon deri, lateks iç lastik, Ağırlığı: 432 gr, Kullanım alanları: Her zeminde kullanıma uygun, Federasyon onayı: Var(FIFA)

Diğer özellikleri: Dikişli, 32 parça, maç topu.

18-FUTBOL TOPU TAŞIMA ÇANTASI:

Çuval tipi Top Çantası,10-15 Adet Top Alabilme Kapasitelidir

Büzmeli Ağız kısmı, File kumaşlı içini görebileceğiniz kısım, Okul, kulüp ve profesyonel kullanıma uygundur.

19-ANTRENÖR DÜDÜĞÜ:

uzun mesafelere ulaşan keskin ve patlayıcı sesler üretmek için tasarlanmış. Ergonomik tasarımı ve CMG (Minded Mouth Grip) kavrama özelliği, daha iyi kavrama ve ağızdaki düdüğün rahat bir şekilde tutulmasını sağlar. 1,6 km den daha uzakta duyulacak optimum ses gücünü sağlar.

Akustik güç 118 db, Tasarım: 3 ses Odası, Ses gücü: 118 dB, Teknoloji: CMG (Minderli Ağız Kavrama)

20-İŞARET KAPAĞI:

Materyali: Esnek plastik, Çap: 17 cm, Yükseklik: 4,5 cm, Kullanım alanları: Indoor-Outdoor (iç-dış saha) bütün branş antrenmanlarında kullanılabilir

21-KOORDİNASYON MERDİVENİ(8M):

Kırılmaz esnek plastikten imal edilmiş, Boyu: 8 m, Eni: 50cm, Merdiven sayısı: 8, Kullanım alanları: Birçok branş antrenmanında çabukluk, denge ve koordinasyon geliştirme amacıyla kullanılır.

22-KOORDİNASYON MERDİVENİ (6M):

Kırılmaz esnek plastikten imal edilmiş, Boyu: 6 m, Eni: 50cm,Merdiven sayısı: 12, Kullanım alanları: Birçok branş antrenmanında çabukluk, denge ve koordinasyon geliştirme amacıyla kullanılır.

23-TOP TAŞIMA SEPETİ:

Kumaş özelliği: İmperteks, Ayak materyali: Alüminyum

Tekerlekleri: Var (4 adet, bilyeli),Kapasitesi: 20 adet nizami voleybol topu alabilir

Kullanım alanları: Okullar, spor okulları ve antrenörler için idealdir. Spor salonlarında kullanılabilir, Özel çantasında 1 adet top arabası

24-BONE:

%100 silikon malzemeden üretilmiş, kaydırmaz özellikli. Çift  taraf renkli baskılı. baskı bilgisi kurum tarafından daha sonra bildirilecektir.

25-SPORCU DİRENÇ LASTİĞİ:

Direnç Bantları % 100 yüksek kaliteli doğal kauçuktan yapılmıştır.

Kullanım kolaylığı için renk kodu Sarı bant hafif dirence sahip, Kırmızı band orta dirence sahip, Siyah bant ise yüksek dirence sahiptir. Omuzlar, kollar, kalçalar ve bacaklar dahil olmak üzere vücudun her yerinde kullanılabilir. Uzun yıllar boyunca esnekliğini korumaktadır

Sarı 35x5x0,06cm, kırmızı 35x5x0,08cm, siyah 35x5x0,1cm.Yüksek, orta ve hafif dirence sahip üç bant. Kasların çalışmasını ve stabilize edilmesini sağlarken, tüm kas gruplarını çalıştırır.

26-BASKETBOL ANTRENMAN TOPU(5 NUMARA):

5 No (11 yaş altındaki kız ve erkek çocuklara uygun)Topu kavrama kolaylığı ve dayanıklılık sağlayan kauçuk,Ağırlığı:491 gr,Outdoor (dış saha) kullanımına uygun

12 panelli dizayn, nizami ölçülerde, turuncu-bej renkte, okullar ve spor okulları için uygun basketbol topu

27-BASKETBOL ANTRENMAN TOPU(6 NUMARA):

Topu kavrama kolaylığı ve dayanıklılık sağlayan kauçuk malzemeden üretilmiştir.

Butil iç lastik
FIBA onaylı,540 gr ağırlığında,6 numara ,12 panelli dizayn kolay kavrama özelliği sunar, Outdoor (dış saha) kullanımına uygundur, okullar ve spor okulları için kullanıma uygundur.

28-BASKETBOL ANTRENMAN POTASI :

Basketbol Potası Duvara monte edilir. Panyalar 90 x 120 cm. ölçülerinde olup 15mm. Cam Akrilik panya kullanılacaktır. Cam Panya damperli olup, çarpma ve darbelere karşı dayanıklı olacaktır. Cevaskal Sistemli ithal mekanizma ile çember yüksekliği 260 – 305cm. arası ayarlanabilir olacaktır.20′ Çemberin iç çapı 45cm, dış çapı 49cm olup ağ bağlantı yerleri için çengeller kaynatılacaktır. Çember için renk seçenekleri mevcuttur.

29-VOLEYBOL ANTRENMAN TOPU:

5 No (Her yaşa uygun),Süet deri, lateks iç astar Ağırlığı 200-220 gr

Türkiye Voleybol Federasyonunun ilköğretim okullarında MİNİ VOLEYBOL yarışmalarında kullanımı için onayladığı top olacaktır, Yapıştırma, 8 parça, sarı-mavi renkte hafif ve yumuşak maç topu

30-VOLEYBOL FİLESİ:

Boy: 1 m, En: 9,75 m, dört tarafı 5 cm kalınlığında bantlarla çevrili olacaktır, göz aralığı 10*10 olacaktır, ip türü 2,5 mm polyamid olacaktır,4 mm pvc kaplı çelik gerdirme teli olacaktır.

31- MASA TENİSİ MASASI:

İç mekan ( indoor ) kullanımına uygundur.16 mm MDF. ayak profili 25 mm x 25 mm, profil 15 mm x 30 mm kalınlığındadır, Rengi: Mavi, 274 cm x 152,5 cm x 76 cm (Nizami Ölçülerde Masa Tenisi Ölçüleri), Çift parça halinde, katlanabilir. Tekerlekleri sayesinde kolay taşınabilir, ağırlığı 68kg. Üst yüzey özelliği: Raket darbelerine dayanıklı üst yüzey, İki bağımsız parçadan oluşur. Tek yüzeyi katlanarak, bir kişinin tek başına antrenman yapma olanağı sunulmaktadır. 8 adet, manevra yapılabilen ve kilit mekanizmalı teker mevcuttur. Katlandığında açılmaya karşı kilit mekanizması mevcuttur.

Kolay Kurulum. Ürün kolisinden %90 kurulu halde çıkmaktadır. Tek yapılması gereken ayakların masa şasisine monte edilmesidir.

32-MASA TENİSİ RAKETİ:

Spin: 50,Speed: 50,Control: 100,Sünger: 1,7 mm Schwamm, Ağırlığı: 153,48 gr., Lastik: Addoy***,Federasyon onayı: Var (ITTF),Kullanım alanları: Başlangıç seviyesindeki oyuncular ve okullarda kullanıma uygun, Özel vakum ambalajında, bir adet masa tenisi raketi

33-MASA TENİSİ ANTRENMAN TOPU (100 LÜ):

Çap: 40 mm, Renk: Turuncu, Adet Ağırlığı: 2,65 gr, Kutudaki adedi: 100,Diğer özellikler: Eksiz dizayni özel çanta ambalajında, 100 adet masa tenisi antrenman topu

34-MASA TENİSİ FİLESİ:

En yüksek kalite file seti, Keçe uçlu kelepçelerdeki vidaları olmalı, File gerilimi ayarlamak için halka zinciri olmalı, Net kalibre etmek için ayarlanabilir vidalar olmalı, ITTF Onaylı olmalı

35-ANTRENMAN HUNİ:

Esnek kırılmaz plastikten imal edilmiş, yükseklik 38 cm, delikli, tabanı kauçuk olacaktır

36- SAĞLIK TOPU

Kauçuk malzemeden imal edilmiş, kumlu yüzeye ve zıplama özelliğine sahip olmalıdır.     (5x2kg, 5x3kg, 5x4kg, 5x5kg)

37-KAUÇUK SLALOM SETİ:

12 adet 30 cm çapında kauçuk taban,12 adet 135 cm uzunluğunda plastik takoz çubuğu,6 adet yükseklik ayar plastik çubuğu,12 adet kelepçeden oluşan 6 ayarlanabilir engel settir

38-FUTBOL ŞORT TOZLUK TAKIMI(18 Lİ):

Yüksek kaliteli polyester iplikten üretilen, petek pike desenli, antibakteriyel özellikte, nem transferini sağlayan, ter emici, çabuk kuruma ve antistatik özelliğe sahip kumaştan imal edilmiş olacaktır. Dijital baskılı olacaktır, istenilen renk ve desende sınırsız baskı seçeneği olacaktır,

Şort %100 poly-mesh polyesterden kumaş, 140 gr/metrekare sporcu sağlığına uygun kanserojen madde içermeyen kumaştan, iç kısmı 30/1 penye slipli, bel kısmı lastik ve bağcıklı olmalıdır.

Tozluk % 70 Naylon, %29 Pamuk, %1 Gipeden 110 gram olarak imal edilmiş olup sporcu sağlığına  uygun kanserojen madde içermeyen reaktif boyalı kumaştan imal olacaktır.

Takımlar 18li olacak olup 2 takım kaleci(forma + şort + tozluk),16 takım futbolcu (forma+ şort + tozluk) şeklinde olacaktır.

39-VOLEYBOL FORMA ŞORT ÇORAP TAKIMI(12 Lİ):

Yüksek kaliteli polyester iplikten üretilen, petek pike desenli, antibakteriyel özellikte, nem transferini sağlayan, ter emici, çabuk kuruma ve antistatik özelliğe sahip kumaştan imal edilmiş olacaktır. Dijital baskılı olacaktır, istenilen renk ve desende sınırsız baskı seçeneği olacaktır,

Şort %100 poly-mesh polyesterden kumaş, 140 gr/metrekare sporcu sağlığına uygun kanserojen madde içermeyen kumaştan, iç kısmı 30/1 penye slipli, bel kısmı lastik ve bağcıklı olmalıdır.

Çorap % 70 Naylon, %29 Pamuk, %1 Gipeden 110 gram olarak imal edilmiş olup sporcu sağlığına  uygun kanserojen madde içermeyen reaktif boyalı kumaştan imal olacaktır.

Takımlar 12li olacak olup takımlarda şort yerine kadınlar için tayt istenebilecektir

40-BASKETBOL FORMA ŞORT ÇORAP TAKIMI(12 Lİ):

Yüksek kaliteli polyester iplikten üretilen, petek pike desenli, antibakteriyel özellikte, nem transferini sağlayan, ter emici, çabuk kuruma ve antistatik özelliğe sahip kumaştan imal edilmiş olacaktır. Dijital baskılı olacaktır, istenilen renk ve desende sınırsız baskı seçeneği olacaktır,

Şort %100 poly-mesh polyesterden kumaş, 140 gr/metrekare sporcu sağlığına uygun kanserojen madde içermeyen kumaştan, iç kısmı 30/1 penye slipli, bel kısmı lastik ve bağcıklı olmalıdır.

Çorap % 70 Naylon, %29 Pamuk, %1 Gipeden 110 gram olarak imal edilmiş olup sporcu sağlığına  uygun kanserojen madde içermeyen reaktif boyalı kumaştan imal olacaktır.

Takımlar(forma + şort + çorap) 12li olacaktır.

41-BOCCE SET:

1 adet pallino topu ve 8 adet 7 cm çapında nikelaj kaplama bocce topundan oluşan bez çantasında 1 adet bocce takımı. Nikelaj kaplı toplarda, 4 farklı desen kullanılmıştır. Böylece topların hangi takım-oyuncuya ait olduğu ayırt edilebilir.

okullarda, tüm rekreatif organizasyonlarda ve bocce yarışmalarında kullanılabilir özellikte

olmalıdır.

42- AYAK TENİSİ SETİ

Ürün uzunluğu 9,5 m file genişliğide 1,0 m dir. 5cm*5cm göz genişliğinde özel olarak hazırlanan 3 mm polyamid ip filenin dört yanında 5 cm genişliğinde yüksek kaliteli branda ile dikilen, Dikişleri güneş ışınlarına dayanıklı, üstte 3 mm izoleli çelik halat bulunan özellikte olmalıdır.

43- PROFESYONEL KALE FİLESİ

Yükseklik: 220 cm, Uzunluk: 410 cm,Kavis: 70 cm,Göz Çapı: 12,5 cm,İp Türü: Avrupa 6.6,İp Kalınlığı: 4 mm özelliğinde olmalıdır.

44- TOP ŞİŞİRME POMPASI

220 Volt ile çalışan, Basınç göstergeli özellikte olmalıdır.

45- CROSSFİT HALATI (9 METRE)

Halat uzunluğu: 9 m. Halat çapı: 3,8 cm. Ağırlık: Yaklaşık 8 kg. Materyal: Plastik Renk: Siyah-sarı Ekstra özellik: Sap kısımları 23 cm. uzunluğunda makaronla kalpI özelliğe sahip olmalıdır.

46-FORMA İÇLİĞİ

Termal yapıda, teri tutmayan,dri-fit özelliğe sahip içlik.

47-TERLİK

  1. Sınıf malzemeden yapılmış olacaktır.

48ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI SPORCU ANTREMAN EŞOFMANI

%100 polyester pike lacost kumaş olacaktır,kumaşın iç kısmında şardon olacaktır,bisiklet yaka olacaktır, , göğüste logo olacaktır,sırtta tek sıra tek renk kaliteli fleks baskı olacaktır ,baskı bilgisi kurum tarafından bildirilecektir.

49-ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI SPORCU ANTREMAN TSİRTH

% 100 Polyester ter yapmayan jarse kumaş olacaktır,bisiklet yaka ,kısa kol olacaktır,  göğüste logo ve küçük numara olacaktır,sırtta tek sıra tek renk kaliteli fleks baskı olacaktır ,baskı bilgisi kurum tarafından daha sonra bildirilecektir.

50- ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI SPORCU ANTREMAN ŞORT

% 100 Polyester ter yapmayan jarse kumaş olacaktır,kordon ayarlanabilir olacaktır,küçük numara baskı olacaktır.

51- ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI SPORCU ANTREMAN ÇANTA

52- ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI SPORCU ANTREMAN ÇORABI (KONÇ)

Çorap % 70 Naylon, %29 Pamuk, %1 Gipeden 110 gram olarak imal edilmiş olup sporcu sağlığına  uygun kanserojen madde içermeyen reaktif boyalı kumaştan imal olacaktır.

53- ANTRENÖR YELEK:

Uluslararası marka bilinirliği olan,Dry kumaş ,dri-fit teknolojisi olacaktır, kuru kalmayı ve rahat etmeye yardımcı olmalıdır, yanlarda fermuarlı el cepleri olmalıdır, göğüste fermuarlı cep olmalıdır, tam boy ön fermuar olmalıdır. %100 polyester olmalıdır, uluslararası marka bilinirliği olmalıdır.

54- V YAKA  PENYE :

Yüksek kaliteli pamuk iplikten üretilen, petek pike desenli, antibakteriyel özellikte, nem transferini sağlayan, ter emici, çabuk kuruma özelliğine sahip kumaştan imal edilmiş olacaktır. Dijital baskılı olacaktır, istenilen renk ve desende sınırsız baskı seçeneği olacaktır.