Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediyesi’nde adrese teslim mimar alımı!

CHP’li Erkan Uygun, Körfez Belediyesi’nde sokağa çıkma yasağı olduğu hafta sonunda mimar alımı yapıldığını açıkladı. Uygun söz konusu alımın adrese teslim olduğunu söyledi.

CHP’li Erkan Uygun, Körfez

Ugur ENC minAKP’li Körfez Belediyesi önceki gün Körfez iştiraki KÖRPAŞ üzerinden mimar alımı gerçekleştirdi. Başvuru için 18-20 Aralık tarihlerini seçen belediyede söz konusu başvuruları teknik sorumlu olmayan, mali işlere bakan İbrahim Çırpan kabul etti. CHP Körfez Belediyesi Grup Başkan Vekili Erkan Uygun söz konusu mimar alımına tepki gösterdi. Uygun, İzmit Belediyesi’nin sınav ile AKP’li Körfez Belediyesi’nin ise İŞKUR üzerinden mimar alımı yaptığını anlattı.

ADRESE TESLİM YAPIYORLAR

Erkan Uygun şöyle konuyla ilgili konuştu: “Körfez Belediyesi mimar alacak. İŞKUR üzerinden başvuru yapıyorlar. İŞKUR’un imkanlarından faydalanacaklar. Ama işe girecek olan kişi normal kadrolu bir işe göre daha az haklara sahip olacak. Bir mimarı bile doğru düzgün alamıyorlar. Üstelik bunu da adrese teslim yapıyorlar. Sokağa çıkma yasağı olduğu gün başvuruya çağırıyorlar. Çoğu kimse sokağa çıkma yasağı olduğunda İŞKUR’un sitesini inceleyemiyor yani bu alımdan haberdar olamıyor.

İZMİT BELEEDİYESİ İLE KIYASLADI

İstedikleri, önceden haber verdikleri kişiler bu iş başvurusuna gidecek. Bu işler böyle yapılmaz. Neyi saklıyorsunuz? Kime kıyak yapıyorsunuz? İki belediyenin mimarlık alımlarına bakalım ve ortadaki usulsüzlüğü anlayalım. CHP’li İzmit Belediyesi de bir süre önce mimar alımı yapmıştı. CHP’li belediye başvuruyu yayınladı. Herkes gördü. Daha sonra başvuranlar sınava girdi. Sınavla mimar alındı. AKP’li Körfez Belediyesi ise yangından mal kaçırır gibi iş yapıyor. Sokağa çıkma yasağında başvuru alarak pek çok kimsenin haberdar olmasını engelliyorlar. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.”

Körfez Belediyesi iş ilanı;

korfez belediyesi is ilani

İzmit Belediyesi iş ilanı;

İzmit Belediyesi is ilani