Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Hereke’de yollar köstebek yuvası

Kocaeli’de belediyesi kapatılan ve Körfez’e bağlanan Hereke’de doğru düzgün bir yol bile kalmadı. Beldenin ana kavşağı çukurlar içinde bulunuyor.

Kocaeli’de belediyesi kapatılan ve

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.2009 yılında büyükşehir kanunu nedeniyle Kocaeli’deki bütün belde belediyeleri kapandı. Belde belediyeleri ilçe belediyeleri ile birleşti. Bu kapanma ve birleşimden en olumsuz etkilenen bölge Körfez ilçesine bağlanan Hereke oldu. Neredeyse bütün sosyal imkanlarını yitiren belde, küçük bir mahalle öneminde kaldı. Sahilde kimi güzelleştirmeler yapılsa da ne Yukarı Hereke bölgesinin plansızlığına neden Nuh Çimento’nun bölgeyi katletmesine karşı tek bir adım atılmadı.

Kocaeli’de belediyesi kapatılan ve Körfez’e bağlanan Hereke’de doğru düzgün bir yol bile kalmadı. Beldenin ana kavşağı çukurlar içinde bulunuyor.MEHMET CANDEMİR’DEN TEPKİ

Kaderine terk edilen, dünyaca ünlü halısına dahi sahip çıkılmayan Hereke’de yollar da bakımsızlık nedeniyle çöktü. Hereke’deki neredeyse her yolda olduğu gibi ana kavşakta da büyük çukurlar meydana geldi. Uzun süredir tadilat yapılmayan yollardaki sorunu İYİ Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Mehmet Candemir dile getirdi. Candemir, “Kışladüzü ve Yukarı Hereke yerleşimlerinin bağlantı yolu Hereke viyadük altı. Binlerce kişinin hayatına direkt etki eden ve ana arter olarak kullanılan geçiş için çözüm üretmek ne kadar zor? Duvarları temizledik diye görsel atmanız bizleri çok memnun etti” ifadelerini kullandı.

REKTÖR DE OTURUYOR AMA…

Bilindiği üzere Hereke’de KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü’nün de aktif kullandığı bir üniversite konutu bulunuyor. Kent protokolünde yer alan Rektör Hülagü de gidiş gelişlerinde bu çukur yollarla karşılaşıyor. Ancak Sadettin Hülagü de Hereke için adım atıp, kenti yöneten ve sürekli irtibat halinde olduğu Ak Partili yöneticilere bu yollardan bahsetmiyor, Hreke’nin yol sorununun çözümü için aracı olmuyor.