Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez İlimtepe’de TOKİ yeniden ihaleye çıkıyor

Körfez İlimtepe’ye yapılması planlanan bin 500 konutun ikinci etabı 1010 Adet Konut, 24 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi yeniden ihaleye çıkıyor.

Körfez İlimtepe’ye yapılması planlanan

Özgun imzaTOKİ tarafından yılda 100 bin konut projesi kapsamında başlatılan Körfez İlimtepe’ye yapılması planlanan bin 500 konutun ikinci etabı olan 1010 Adet Konut, 24 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işinin ihalesi 6 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti. İhalede 10 firma teklif verirken en düşük teklifi 259 milyon TL ile Haldız İnşaat vermişti. Haldız İnşaat, artan maliyetleri gerekçe göstererek 13 Mayıs 2022 tarihli ve 5546 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’na istinaden sözleşmelerinin feshini talep etti.

KASIM AYINDA

Edinilen bilgilere göre 23 ay süreli projede yüklenici firmanın ihaleyi almasının ardından 12 ay geçmesine rağmen yüzde 15 tamamlama oranına ulaşamadığı için sözleşme fesih maddesi talep etti. Bin 500 vatandaşın mağdur olduğu proje için T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tekrar harekete geçti. TOKİ, aynı ihalenin 22 Kasım 2022 tarihinde saat 11.00’de TOKİ’de olacağını duyurdu. İş kapsamında tünel kalıp sistemiyle 1010 adet konut ve 24 adet dükkan, konvansiyonel kalıp sistemiyle 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılacak. Yer tesliminden itibaren 650 takvim günü süreli ihaleye kimlerin teklif vereceği merak ediliyor

“VATANDAŞLAR MAĞDUR DEĞİL”

Bir diğer yandan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, söz konusu projeyi TBMM gündemine taşımış, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için soru önergesi vermişti. Türkkan’ın önergesine cevap veren Murat Kurum, vatandaşların mağdur olmasının söz konusu olmadığını belirtmişti.