Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Meclisi parsel parsel satış ve devir için olağanüstü toplandı

Körfez Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplanarak belediyeye ait arsaların parsel parsel satışı ile SGK ve Vergi Dairesi’ne olan borçlarına karşı devir için toplandı

Körfez Belediye Meclisi bugün
SEBO İMZA

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün göreve gelmesinin ardından belediyeye ait arsalar borçlara karşılık ve ihtiyaçlar kapsamında satılmaya başlanmıştı. Körfez Belediye Meclisi bugün yeni satış ve borca karşı devirler için yeniden toplandı. Muhalefetin karşı çıkmasına ve şerh koymasına rağmen kararlar alındı.

SGK BORCU İÇİN DEVİR

Bugünkü mecliste SGK borçlarına karşı 10 bin 876 metrekare sanayi arsası SGK’ya devredilecek. Belediyenin 5 milyon TL KÖRPAŞ’ın ise 77 milyon TL borcu bulunuyor. Yapılandırmaya yetiştirmek için olağanüstü toplanan mecliste 15 milyonluk faizden muaf olunduğu belirtildi.

VERGİ BORCU İÇİN DEVİR

Öte yandan Vergi Dairesi’ne olan borç için de 5 parsel devri gündeme geldi. Camilere ve okullara ait arsalar ve binalar için belediyenin değer biçim karşılığı 66 milyon TL olarak belirlendi. Faiz hariç toplam borç ise 41 milyon TL. Vergi Dairesi rayiç tespiti sonrasında mahsuplaşma yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR’E 109 MİLYONLUK SATIŞ

İlimtepe Mahallesinde 40 dönümlük arsanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesine 109 milyon TL’ye satışı için de onay alındı. Bu alanın toplu konut için kullanılacağı biliniyor.

MEHMET CANDEMİR ELEŞTİRDİ

İYİ Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Mehmet Candemir, mecliste eleştirileri yapan üyelerden biri oldu. Candemir’in eleştirileri şöyle: