Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez sattı, büyükşehir aldı! 40 dönümlük özel arsa…

Ak Partili Körfez Belediyesi’nin satışa çıkardığı 40 dönümlük araziyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi satın aldı. Kamu malı yine kamuda kalırken sürekli arazi satan Körfez Belediyesi eleştirilerin odağında.

Ak Partili Körfez Belediyesi'nin
ugur

Körfez Belediyesi bir süredir çeşitli maddi sıkıntılar nedeniyle taşınmazlarını satışa çıkarıyor. Sürekli belli taşınmazlarını satan Ak Partili belediyede son olarak İlimtepe’de yer alan 40 dönümlük yola cephe bir arsanın satışı için belediye başkanı Şener Söğüt’e yetki verilmişti. İlimtepe Toki Konutları ve İlimtepe Millet Bahçesi gibi önemli projelerin yükseldiği ve arsa bedellerinin her geçen gün arttığı İlimtepe’de Körfez’in 40 dönümlük arazisi oldukça değerliydi.

SÜREKLİ SATIYOR

Körfez Belediyesi’nin arsa ile ilgili satış kararı sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Söz konusu kıymetli arazinin 3. şahıslar tarafından satın alınmasını ve özelleştirilmesini istemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın arsayı büyükşehir belediyesi adına satın aldı. Söz konusu satın alım işinin bedeli ne kadar oldu henüz bilinmiyor. Kamu malının kamuda kalması nedeniyle büyükşehir belediyesi takdir toplarken sürekli taşınmazlarını satan ve kötü bir ekonomik tablo ortaya koyan Körfez Belediyesi, yönetim konusundaki zayıflık nedeniyle eleştiriliyor.

Korfez Belediyesi Ilimtepe arazi