Körfez Ticaret Odası’nda bugün seçiminde bugün sandık kurulacak. KTO’ya bağlı üyeler, meslek komiteleri ve oda seçimlerinde görev yapacak kişileri belirleyecek. Körfez Ticaret Odası’na kurulan sandıklarda oy verme işlemleri sabah saatlerinde başlarken, oy verme işlemleri ise 17.00’de sona erecek.
22 MESLEK GRUBU BULUNUYOR
KTO üyeleri, 22 meslek grubunda komite ve meclis üyeleri için oy kullanacak. Mevcut Başkan Recep Öztürk yeniden başkanlığa aday olurken, İsmail Akova Kırmızı Liste ile yarışa katılıyor. Bugün oluşacak meclis yapısı, iki adayın başkanlık yarışındaki gücünü de ortaya koyacak.
Seçim öncesinde seçmen listeleri ve meslek grupları üzerinden karşılıklı açıklamalar yapıldı. İsmail Akova, listelerde kendilerine eksik bilgi verildiğini ve meslek komiteleri arasında değişiklikler yapıldığını iddia etti. Recep Öztürk ise listelerin oda yönetimi tarafından tek başına hazırlanıp belirlenmediğini ifade ederek eleştirilere yanıt verdi.
YÖNETİM KURULU HAFTAYA BELİRLENECEK
Bugünkü oylamayla meslek komiteleri ve meclis üyeleri belirlenecek. İtiraz ve kesinleşme sürelerinin ardından oluşacak yeni meclis, 14 Ekim 2026 Çarşamba günü yönetim kurulu başkanı ve üyelerini seçecek. Oda hizmet binasında saat 10.00–14.00 arasında yapılacak ikinci aşamada genel kurul delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri de belirlenecek.
