Kartepe ve Körfez belediyelerinde örgütlü olan Belediye İş Sendikası ile iş veren arasında ocak ayında başlayan görüşmelerde son toplantı bugün yapıldı. Ramazan Bayramı’ndan önce grev kararının alındığı belediyelerde görüşmeler sonuçsuz kalırken, akşam saatlerinde yeni bir görüşme olmazsa 1.405 işçi yarın sabah 08.00’de greve çıkacak.
GÖRÜŞMELER SEKA PARK OTEL’DE YAPILDI
Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası ile Kartepe ve Körfez belediyeleri arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında son toplantı bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Seka Park Otel’de saat 11.00’de başlayan görüşmeler 6 saat sürdü. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ile Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan ve Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar’ın katıldığı toplantıda pazarlık yapıldı.
BAŞKANLAR MASADAN KALKTI
Tarafların yaptığı pazarlık sürecinde herhangi bir anlaşma çıkmazken, gözler akşam saatlerine çevrildi. Eğer işçi ve iş veren tarafı yeniden masaya oturmazsa iki belediyedeki toplam 1.405 işçi yarın saat 08.00’de greve çıkacak.
Kartepe Belediyesi’nin şirketlerinden olan Temizlik A.Ş.’de görev yapmakta olan 670 işçi ile Körfez Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Körpaş’ta görevli 735 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önce Kartepe daha sonra da Körfez belediye başkanları masadan kalktı.
İŞÇİLERİN KADERİ BELİRLENİYOR
Seka Park Otel’deki görüşmelerin tıkanması sonrasında sendika iş vereni masaya beklerken, yarın saat 08.00’e kadar herhangi bir görüşme olmazsa veya sonuç alınmazsa binlerce işçi iki ilçede de greve çıkacak.
