Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez’de çeşitlilik artıyor… 3 kiloluk ıstakozu yeniden denize bıraktılar

İzmit Körfezi’nde yapılan denetimler ve temizlikler meyvesini veriyor. İzmit Körfezi’nde 3 kiloya yakın ıstakoz tutan bir vatandaş, bu balığı tekrar denize bıraktı.

İzmit Körfezi'nde yapılan denetimler

İzmit Körfezi alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla her geçen gün daha da temiz oluyor.Artık Körfez suları değişik deniz canlılarına ev sahipliği yapıyor. Olta balıkçıları uzun yıllar rastlanmayan türleri avlayabiliyor. İzmitli olta balıkçısı Evren Tamer haftanın 3-4 günü oltasıyla İzmit Körfezi’nde avlanan bir isim.

ÜRESİN DİYE DENİZE BIRAKTILAR

Başiskele’den fırlattığı oltasına bu kez İzmit Körfezi’nde uzun zamandır rastlanmayan devasa bir ıstakoz denk geldi. Kıyıya çektiği ıstakoz 3 kiloya yakın bir ağırlıktaydı. Evren Tamer yakalamış olduğu ıstakozu nadir görülen bir tür olması ve üreyebilmesi için yeniden Körfez’in serin sularına saldı.

BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Bu süreci çekmiş olduğu videoda anlatan Tamer, İzmit Körfezi’nin temizlenmesi noktasında önemli çalışmalara imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doçent Dr. Tahir Büyükakın’a da teşekkür etti. İzmit Körfezi’nde mercan balığı, kırlangıç, karagöz, istavrit, mezgit ve lüfer gibi türler de yakalanıyor.