Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez’deki antik yol 1. Derece Sit Alanı ilan edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıklarını koruma Kurulu Körfez İlçesi, Alihocalar Mahallesinde kamu arazisinde antik döneme ait olan yol kalıntısı 1. Derece Sit Alanı ilan edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı
SEBO İMZA

Körfez Alihocalar Mahallesi’nde Körfez Ekoturizm Alanı Kutluca-Çobangeçidi Yürüyüş Yolu alanıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Körfez İlçesi, Alihocalar Mahallesinde kamu arazisinde antik döneme ait olan yol kalıntısı 1. Derece Sit Alanı ilan etti. Karar, bugünkü Resmi Gazete sayısında yerini aldı.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR DIŞINDA DOKUNULAMAYACAK

Kocaeli İli, Körfez İlçesi, Alihocalar Mahallesi, 105 Ada 289 Parsel numaralı, kamu mülkü taşınmazda kalan antik döneme ait yol hattı kalıntısınfa bundan sonraki süreçte söz konusu alanın, korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanları olarak belirlenmesine, bu alanda kesinlikle hiçbir yapılaşmaya izin verilmemesine, imar planlarında aynen korunacak sit alanı olarak belirlenmesine, bilimsel amaçlı kazıların dışında hiçbir kazı yapılamayacağına, I. Derece Arkeolojik Sit Sınırları içinde resmi ve özel kuruluşlarca zorunlu durumlarda yapılacak alt yapı uygulamaları için müze müdürlüğünün ve varsa kazı başkanının görüşüyle konunun Kocaeli KVKBK’nda değerlendirilebileceğine karar verildi.

TAŞ OCAĞI AÇILAMAZ ÇÖP DÖKÜLEMEZ!

Öte yandan burada; yeni tarımsal alanların açılmamasına, yalnızca sınırlı mevsimlik tarımsal faaliyetlerin devam edebileceğine; taş, toprak, kum vb. alınmamasına, kireç, taş, tuğla, mermer, kum, maden vb. ocakların açılmamasına; toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı ve benzeri malzeme dökülmemesine; Kocaeli KVKBK’ndan izin almak koşuluyla birleştirme (tevhit) ve ayırma (ifraz) yapılabileceğine, söz konusu alanda can ve mal güvenliği açısından her türlü emniyet tedbirinin ilgili idarelerce alınmasına, karar verildi.

Korfezdeki antik yol 1. Derece Sit Alani ilan edildi