Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez’e liman yapmak istemişlerdi… O şirket genel kurul yapacak!

İzmit Körfezi'ne liman yapmak isteyen Koruma Klor'un bu talebi yerinde görülmemiş, ÇED süreci sonlandırılmıştı. Söz konusu şirket önümüzdeki günlerde genel kurulunu toplayacak. Toplantıda liman kararının ve iptalin gündeme gelmesi beklenmiyor.

İzmit Körfezi'ne liman yapmak

İzmit’te Koruma Klor ve Aktaş Kimya tarafından kurulan Kortaş Liman Hizmetleri firmasının yapmak istediği liman projesi iptal edilmişti. Şirintepe ve Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında yer alan “Kimyasal ve Petro-Kimya Ürünleri Gemi Yanaşma Platformu ve Deniz Üstü Botu Hattı”nın ÇED süreci resmen sonladırılmıştı. Şirket yönetimini mutsuz eden bu karar corona virüsüyle birlikte gündemimizden düştü. Şirket rutin işlerine döndü. Bu kapsamda 25 Mayıs’ta olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirecek. Şirketten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Şirketimizin, Yönetim Kurulu’nun 09.04.2020 tarihli almış olduğu karara istinaden; 22.05.2020 tarihinde, saat 10:30’da Deniz Mah. Petrol Ofisi Cad. No. 43 Derince Kocaeli adresinde, aşağıdaki gündem çerçevesinde 2019 faaliyet dönemine ilişkin olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirilecektir. Genel kurul toplantımıza, ortaklarımızın asaleten veya aşağıya çıkarılan vekaletname ile temsilcilerinin katılımının sağlanması hususu ilan olunur.” denildi. 

Liman iptalin in yer alamadı genel kurulun gündem maddeleri şöyle;

    1. Açılış ve Toplantı Başkanlığı’nın oluşturulması,
    2. Şirket Yönetim kurulunca hazırlanan 2019 yılı faaliyet raporunun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
    3. 2019 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporu özetinin okunması,
    4. 2019 yılı Finansal tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması,
    5. Yönetim Kurulu üyelerinin şirketin 2019 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi,
    6. 2019 yılı karının kullanım şeklinin, dağıtılacak kar ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi,
    7. 2020 faaliyet yılı için bağımsız denetçi atanması, bağımsız denetçi ile sözleşme imzalanması ve yürürlüğe konması ile ilgili olarak yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunda müzakere ve karar,
    8. Yönetim kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı v.b. hakların belirlenmesi,
    9. Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, Yönetim Kurulu üyelerine, üst düzey yöneticilere TTK md. 395 ve 396 çerçevesinde izin verilmesi hakkında müzakere ve karar.
    10. Kapanış.

1552477720753