Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez’in 15 milyonluk ihalesi Ak Partili eski yöneticiye gitti

İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir, Körfez Belediyesi’nin Ak Partili eski yöneticinin şirketine verdiği 15 milyon liralık ihaleyi gündeme taşıdı.

İYİ Parti Körfez İlçe

İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir, Körfez Belediyesi’nin Ak Partili eski yöneticinin şirketine verdiği 15 milyon liralık ihaleyi gündeme taşıdı. Candemir’in konuyla ilgili açıklaması şöyle; “Gün geçmiyor ki Körfez Belediyesi’nde bir usulsüzlük yaşanmasın. Bu açıklamaları yaparken inanın artık ilçemiz adına utanç duyuyoruz. AKP’li Körfez Belediyesi 15 Aralık’ta bir ihale düzenledi. Biz ‘Kültür sanat etkinlikleri ve eğitim hizmetleri’ başlığında açılınca ihale çok dikkat etmemiştik. EKAP’ta ihale sonucu yayınlanınca işin vahametini anladık.

15 MİLYON LİRALIK İHALE

İhaleyi açan Körfez Belediyesi tek firma katılmasına rağmen ihaleyi karara bağlıyor ve Güzel Sanatlar Tanıtım Organizasyon firması ile sözleşme imzalıyor. Biz ihale bedelini gördüğümüzde incelemeye başladık. Söz konusu ihalenin bedeli tam 14 milyon 954 bin 320 lira. Peki kimdir bu firmanın sahibi? Gökhan Meriç. AKP’nin eski il yöneticisi. Yani seçime 3 ay kala AKP’li Körfez Belediyesi, AKP’li eski yöneticisine 15 milyon liralık bir iş veriyor. Biz bu işin konusunu, detayını merak ediyoruz.

SEÇİM BÜTÇESİ Mİ OLUŞTURUYORSUNUZ?

AKP’li bir genç iken GES Ajans firmasında belediye ihalelerine girerek kentin milyonerleri arasına ismini yazdıran Gökhan Meriç büyük bir oyuncak firmasının da sahibi. Bu işleri yetmemiş bir de Güzel Sanatlar Tanıtım Organizasyon firmasını kurmuş. Biraz da buradan milyonlarca liralık ihale alayım demiş. İYİ Parti Körfez İlçe Teşkilatı olarak bu söz konusu ihale nedeniyle tedirginiz. Bu bir seçim yatırımı mıdır? AKP’li yöneticilere para aktararak Körfez Belediyesi bir anlamda seçim bütçesi mi oluşturmaktadır? Tek firma katılmasına rağmen bu ihale neden iptal edilmemiştir.

İYİ PARTİ İKTİDARINDA…

Kamu İhale Kanunu açık ve net. Rekabet ortamı oluşmadığı için kamu yararı gözetilerek bu ihale iptal edilmeliydi. Ancak ihaleyi alan firma AKP’li eski yöneticinin firması olunca işler değişiyor. Kanunlar, kamu yararları bu ve benzeri firmalara işlemiyor. Yerel seçimlere sadece 3 kaldı. Sabret Körfez. Hak ettiğin İYİ yönetime kavuşacaksın. İYİ Parti’nin yerel iktidarında şaibeli ihaleler tarih olacak. Belediye bütçesinden harcanan her bir kuruşun hesabı verilecek. Kimse güzel ilçemiz Körfez’de at koşturamayacak, istediği ihaleyi girip alamayacak.”