Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez’in müteahhitlere borcu kalmadı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, görevi süresince yaptığı çalışmaların sunumunu gerçekleştirdi. Söğüt, yatırımları açıkladı ve belediyenin müteahhitlere borcu kalmadığını da söyledi.

Körfez Belediye Başkanı Şener

AKP’li belediye başkanları, geçen 31 Mart 2019’dan bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili sunumlarını yapıyor. Bugün Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt sunum yaptı. Program Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Başkanvekili Yaşar Çakmak, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, AKP Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, ilçenin ticaret odası başkanları ve davetliler katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Sunumunu uzun tutan Şener Söğüt, özetle şu ifadelere yer verdi: “Bugün amacımız 31 Mart seçimlerinden bugüne kadar yapmış olduğumuz projeleri burada sizle paylaşmak. Yola çıktığımız andaki sloganımız gönül belediyeciliğiydi. Bu kent için gece gündüz çalışmaya gayret ettik. Belediyecilik hakikaten zorlu bir iş ama bunun arkasına sığınarak bahane etmedik. Çünkü bizden önceki belediye başkanlarımız çok daha zorlu şartlarda çalıştılar. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğer onlar bu temeli atmamış olsalar, biz vatandaşlarımızla buluşturma şansını yakalayamayacaktık. Geçmişinden güzel projeler kazandırılmış bir kentimiz var. Tüm belediye başkanlarımıza, muhtarlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarına kadar teşekkür ediyorum. Daha güzel eserlerle ilçemizi buluşturmaya devam edeceğiz.

korfez belediyesi sener sogut sunum

TASARRUF TEDBİRLERİNDEN BAHSETTİ

Öncelikle tasarruf tedbirlerimizi ele aldık. Çalışanlarımızın performansını birlik ve beraberlik içerisinde yürütmek için gayret sarf ettik. Bu anlamda özellikle çalışanlarımızın özlük haklarımızı önemsedik. KHK’lı çalışanlarımızın maaşlarına yansımayan zam oranlarını yasal engeller önümüzden kalkınca 2 milyon TL ödeme yaptık. Emekliliği gelen 86 çalışanımızı da emekli ettik. İlk yaptığımız şey stratejik planımızı anlatmak oldu. Stratejik plan yaparak İlçe dinamiklerimizi bir araya getirerek beş yıllık yol haritamızı belirledik. Tüm ticaret odalarımızla katılım sağlayarak zayıf yerlerimizi, tehditlerimizi belirleyerek o şekilde yola çıktık. Ekonomik planlarımızda bir takım revizyonları da yapacağız.

KÜLTÜR VARLIKLARINA YATIRIM

Göreve geldiğimizde yapımı devam eden projeleri önceliğimize aldık. Bölge için Turizmin de kalesi olacak; Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de bahsi geçen Hereke Kalesi’nde restorasyon çalışmalarını tamamladık. 3 belediye başkanı çalışarak tamamladık. Tüm maliyeti Körfez Belediyesi olarak biz karşılamadık yarısından fazlasını Kültür Varlıkları Fonu karşıladı. Açık hava sinema gösterileri, kafe, konserler şeklinde kentimizin hizmetine sunacağız.

KAMPÜSLERLE EĞİTİM ÜSSÜ KÖRFEZ

20 bin metrekare kullanım alanına sahip Körfez Kampüsü’nde eğitim başladı. Bu yıl yeni Meslek Yüksek Okulları’nın da açılacağı kampüste, önümüzdeki yıl da 4 yıllık Ulaştırma ve Lojistik Bölümü öğrenci alımına başlayacak. 2 bin öğrencinin bulunduğu kampüs, 2 senede 6 bin öğrenci kapasitesiye ulaşacak. Ayrıca Hereke’de 10 bin metrekarelik alanda yeni bir kampüs yapıyoruz. Buradan yeri gelmişken rektörümüze de teşekkür ediyorum bize çok destek oldular.

sener sogut sunum

MÜTEAHHİTLERE BORÇLAR ÖDENDİ

Sarnıç Han ve İlimtepe Kültür Merkezi gibi bölgeye sosyal ve ekonomik olarak katkı sağlayacak olan projeleri de tamamladık, hak sahiplerine tapularını teslim ettik. Ayrıca Yarımca-İlimtepe Yolu’nu da Büyükşehir Belediyemizin verdiği destek ile tamamlayarak kullanıma açtık. Toplamda bu yol için 9 bin 140 ton asfalt kullandık. Sarnıçhanla ilgili çok küçük miktarlar kaldı. Onları da mevcut süreçte ödeyeceğiz. Allah’a şükür hiçbir müteahhite borcumuz yok.

TÜTÜNÇİFTLİK’TEN İLİMTEPE’YE

Yarımca-İlimtepe yolunu açarken, Tütünçiftlik’ten İlimtepe’ye çıkacak ikinci bir yol içinde projemizi hazırladık, ihale sürecine girdik. Kent içinde trafik ağını da genişletmek ve ulaşımı rahatlatmak adına adımlar attık. Ağadere Caddesi ve Bankalar Caddesi’nin yükünü hafifletmek adına Dalyan Sokak’ı hizmete açtık. Yeni imar yolları açarken, mevcut yollarında bakım ve onarımlarını gerçekleştirdik. Yunus Pehlivan ve İsmail Baran döneminde yapılan çalışmalarla birlikte açmak bize nasip oldu. İlçemize Dalyan Sokak’ı da kazandırmış olduk.

sener sogut

RİSKLİ ALANLARA NEŞTER

Yıllardır kangren haline gelen Kabakoz’da kesin çözüm elde ettiğimiz bir noktaya ulaştık, tapularını teslim ettik. Ayrıca Samsunlular Mahallesi olarak bilinen Barbaros Mahallesi ve Güney Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan, dolum tesislerine yakınlığı dolayısıyla ‘Riskli Alan’ için bölgedeki vatandaşların taşınması için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen çalışmalarda sona geldik. Konutlar için rezerv bölgeyi belirledik. Burada hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum çünkü 250-300 milyonluk bir projeydi ve ilçe belediyesi olarak tek başımıza yapamazdık.

KÖRFEZ’DE TIR SORUNU DA BİTECEK

Sanayinin avantajını ve dezavantajını yaşayan bir ilçe olan Körfez’e yeni tır parkları kazandırıyoruz. Bu kapsamda Kabakoz bölgesindeki 40 dönümlük alanda düzenleme çalışmaları başladı. Üretimin başkenti ister istemez tırlar girip çıkıyor kente. Yine Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz ihalemizi yaptık hangi şoförümüz gelirse gelsin servisle evine bırakacağız. Kirazlıyalı’da da bir park alanını hayata geçireceğiz. Ayrıca D-100 üzerinde vatandaşlarımızın rahat geçişini sağlamak adına; Atalar Mahallesi Jandarma Önü ve Barbaros Mahallesi Belde Garajı önü yaya üst geçitlerini tamamlayarak hayata geçirdik.

“İZGAZ NEZDİNDE GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

Özel gereksinimli çocuklarımız için hayata geçireceğimiz Körfez Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu tamamladık. Okul içinde 15 derslik yer alıyor. Derslilikler dışında özel çocuklara uygulamalı eğitimin verileceği uygulama evi, rehberlik sınıfları ve sağlık odası da bulunuyor. Ayrıca Şirinyalı’daki vatandaşlarımızın yıllardır beklediği doğalgazı onlara ulaştırmak adına İZGAZ nezdinde girişimlerde bulunduk ve çalışmalar hızlıca başlayarak tamamlandı. Kalburcu Köyü’ne de doğalgazı getirme adına çalışmalar sürüyor, hat döşemesi gerçekleştiriliyor.

BÜYÜKŞEHİR VE İSU’NUN PROJELERİ

Yine Büyükşehir Belediyemiz ve İSU’nun projesi. Çamlıtepe ve Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde alt yapı çalışmaları tamamlandı. Tamamına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız el attı. Güney, Mimar Sinan, Sevindikli Köyü, Barbaros ve Fatih Mahallesi’nin ardından Barbaros Mahallesi’nde de çalışmalara hız verildi. Çalışma tamamlandığında toplam 80 kilometre uzunluğunda; İçmesuyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenilenmiş olacak. Toplamda 50 milyonluk bir proje bu tamamlandığında diğer mahallelerimizle devam edeceğiz. Böylelikle tüm üst yapımız ve alt yapımız değişmiş olacak.” Sunumun ardından program, katılımcıların vedalaşmasıyla son buldu.