Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kortel Konağı yeniden yapılacak!

İzmit Hacı Hasan Mahallesi’nde yer alan Kortel Konağı 2014 yılında yanmıştı. Uzun süre yıkılmış halde duran konak 2019 yılında tamamen kaldırıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi konağın yeniden inşa edileceğini duyurmuştu. İhale ilanı yayınlandı.

İzmit Hacı Hasan Mahallesi’nde

Kocaeli’de daha çok “Kortel Konağı” olarak tanınan ve eski müderrislerden Hacı Ahmet Hilmi Efendi’ye ait olan konak 2014 yılında büyük bir yangın sonucu küle döndü. Uzun süre yıkılmış halde duran konak 2019 yılında tamamen kaldırıldı. Söz konusu Kortel Konağı mülk sahipleri tarafından, “Kamu Yararına” kullanılmak üzere 2019 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlandı.

YENİDEN İNŞA EDİLECEK

İzmit Hacı Hasan Mahallesi’nde yer alan Kortel Konağı 2014 yılında yanmıştı. Uzun süre yıkılmış halde duran konak 2019 yılında tamamen kaldırıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi konağın yeniden inşa edileceğini duyurmuştu. Bölgede sonunda çalışmaların başlayacağı tarih belli oldu. Söz konusu yeniden inşa işi için 12 Temmuz’da ihaleye çıkılacak. İhaleyi kazanan firma 300 günde yeni inşaatı tamamlayacak.