Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köseköy Tren İstasyonu çürümeye bırakıldı!

Kocaelili vatandaşların, uzun yıllar ulaşım için birinci tercihi olan Adapazarı Ekspresi duraklarından Köseköy Tren İstasyonu çürümeye terk edildi. Dönem dönem hizmete açılan istasyon şu aralar atıl bir halde bekletiliyor

Kocaelili vatandaşların, uzun yıllar

SEBO İMZAKocaeli’de uzun yıllar şehirlerarası ulaşımda vatandaşların birinci tercihi olan ekspres trenler, hızlı tren çalışmaları nedeniyle sekteye uğramıştı. Günlük 20 bin yolcu kapasiteli Adapazarı Ekspresi, Kocaelililerin İstanbul ve ilçeler arasındaki yolculuklarında en çok kullanılan ulaşım aracıydı. Hızlı trenin ardından bu seferler sona erdi. Trenle Haydarpaşa Garı’na kadar seyahat edebilen yolcular, uzun süre otobüs firmalarına mahkum edilmişti.

UCUZ VE GÜVENLİ ULAŞIMDI

Hızlı trenin seferlerine başlaması sonrası Adapazarı Ekspresi de eskisi gibi olmasa da seferlerini sürdürdü. Onlarca durak devre dışı bırakıldı. Bunlardan biri de Köseköy Tren İstasyonu oldu. Zaman zaman seferler açılsa da istasyon sürekli çalıştırılamadı. Kartepe turizmi ve ulaşımı için hayati önem taşıyan istasyon, şimdilerde atıl bir şekilde kaderine terk edildi. Halkın ucuz ve güvenli ulaşımı, bu istasyonun devre dışı bırakılmasıyla büyük yara aldı.

VATANDAŞ AÇILMASINI İSTİYOR

“Köseköy tren istasyonu ne zaman hizmete açılacak?” sorusu sık sık gündeme geliyor. 10 yıldır kapalı olan tren istasyonu dönem dönem kısa süre de olsa hizmete açıldı. Kartepeliler, istasyonunun en kısa sürede tekrar hizmete girmesini bekliyor. Diğer yandan Tütünçiflik, Kuruçeşme, Kırkikievler, Tavşancıl Tren İstasyonu da halen hizmet dışı. Söz konusu tren istasyonları, günlük trafik yükünün azaltılması için büyük önem taşıyor ancak buna rağmen kapalı tutuluyor.

Kosekoy Tren Istasyonu curumeye birakildi

ADAPAZARI EKSPRESI