Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ Hereke Kampüsü için ihale sonuçlandı

Körfez Belediyesi Kocaeli Üniversitesi Hereke Yerleşkesi Kaba İnşaatı Yapım İşi için ihaleye çıktı. İhaleyi 11 milyon 944 bin 899 TL teklifle Körfezli firma aldı. İhalede, işin süresinin 240 takvim günü olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yıl yapılan ihalede muhammen bedel 23 milyon 642 bin TL olarak belirlenirken bu yıl 11 milyon 347 bin TL olarak belirlenmesi “Proje değişti mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Körfez Belediyesi Kocaeli Üniversitesi

Özgun imzaKörfez Belediyesi’nde geçen yıldan beri yapılması beklenen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hereke Yerleşkesi için ihale süreci tamamlandı. Geçtiğimiz yıl 24 Haziran’da gerçekleştirilen ihale iptal edilmiş, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “İhaleyi iptal etmiştik, tekrar ihaleye çıkacağız. Süresi çok uzundu. 600 gün olarak belirlenmişti biz şimdi onu 300 güne çektik. Bazı teknik konularda da eksiklikler vardı” ifadelerini kullanmıştı.

TEK TEKLİFLİ

22 Eylül’de gerçekleştirilen kaba inşaat ihalesi sonuçlandı. Yaklaşık maliyeti 11 milyon 347 bin 23 TL olan ihaleyi 11 milyon 944 bin 899 TL 84 kuruş teklifle Körfezli firma Tosunlar Kereste İnşaat Şirketi kazandı. Tek teklifli ihalede işin süresi 240 gün olarak belirtilirken toplamda 80 kalem iş yapılacak.

PROJE DEĞİŞTİ Mİ?

Geçtiğimiz yıl yapılan ihalede 11 firma teklif vermiş, muhammen bedel ise 23 milyon 642 bin TL olarak belirlenmişti. Son yapılan ihalede yaklaşık maliyetin yarı yarıya düşmesi kafa karışıklığı yarattı. Projede herhangi bir değişikliğe gidip gidilmediği henüz öğrenilemezken enflasyon ve inşaat giderlerinin bu kadar arttığı dönemde geçen seneye göre maliyetin düşmesinin nedeni merak edildi.

4,5 DÖNÜMLÜK ALAN

Hatırlanacağı üzere yıllar önce Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hereke kampüsünde hizmet veriyordu. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü inşa edildikten sonra hukuk fakültesi de bu merkez kampüse taşımıştı. Körfez Belediyesi’nin hukuk fakültesini Hereke’ye taşıma çabası daha önce de gündeme gelmişti. Belediye başkanı Şener Söğüt, Nuh Çimento ve Diler Demir Çelik ile protokol imzalama yetkisi almış ve hukuk fakültesini buraya taşıyacaklarını ifade etmişti. Söğüt konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Hereke bölgesinde 4,5 dönümlük alanımız var. Burada Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu için bina yapacağız. Binayı Nuh Çimento ve Diler Demir Çelik’in katkısıyla yapacağız. Bize çok fazla bir yükü olmayacak. Gerekli protokolleri imzalayıp, hızlı bir şekilde ihale sürecini başlatacağız.” ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu binanın yapımının ardından hangi fakültenin taşınacağı merak ediliyor.