Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ Rektörü Cantürk birinci hedeflerini açıkladı

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Zafer Cantürk, “Birinci hedefimiz araştırma üniversitesi olmak” dedi. Cantürk, KOÜ’nün mutlu bir üniversite olduğunu söyledi

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Zafer

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Zafer Cantürk, bugün Kartepe Park Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cantürk, bu toplantıda birçok konuda bilgiler verdi ve soruları cevapladı. Cantürk, özetle şu başlıklara değindi:

MUTLU ŞEHİR MUTLU ÜNİVERSİTE

“Kocaeli Üniversitesi öğrenci odaklı bir üniversite. Biz mutlu bir üniversiteyiz. Mutlu şehir Kocaeli değil gibi mutlu üniversite, barışın olduğu üniversite Kocaeli. Araştırma üniversitesi olma vizyonuyla göreve başladık. KOÜ’nün araştırma üniversitesi olmasıyla Türkiye genelinde 30 üniversite içinde oluyoruz. 2 yılın sonunda araştırma üniversitesi olduğumuzda daha fazla kaynak ve kadro gelecek.

BİRİNCİ HEDEF ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ

Bu oluşturduğu projelerle kente daha fazla katkı verecek. Kocaeli Üniversitesi şehrimize daha fazla motivasyon katacak. Birinci misyonumuz araştırma üniversitesi olmak. Arkadaşlarımızın çalışmalarını teşvik etmek için projeler geliştirdik. Ortak akılla iş yapmaya çalışıyoruz. Araştırma koordinatörlüğümüz bu yönde çalışmalar yapıyor. Biz bir yıl içinde araştırma, eğitim, toplumsal katkı koordinatörlükleri kurduk.

MARMARA KAF’I KOÜ DÜZENLEYECEK

KOÜ umutla başlayan üretimle büyüyen bir üniversite. Bize Cumhurbaşkanlığı Kariyer Ofisi, Marmara KAF’ı düzenleme görevi verdi. Bu bizim için büyük bir onur. Marmara Kariyer Fuarı’nın lideri olduk. Bizi YÖK’e özel davet ettiler. Ankara’ya gittik aday ilan edilen 6 araştırma üniversitesinden birinin Kocaeli Üniversitesi olduğunu söylediler. YÖK Başkanı beni ararken ‘Büyük üniversiteleri arıyorum’ hocam diyor. Kocaeli Üniversitesi büyük bir üniversite.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANLAR

Bu başarı sadece bizim değil. 32 yıllık bir geçmiş var. Bu üniversiteye pek çok hocamız ve kardeşimiz taş üstüne taş koydular. Valimiz ve Büyükşehir Belediye başkanımız, üniversitemize en büyük destek veren kişiler. Gerek Sezer ve Baki Hoca döneminde ve son olarak Sadettin Hülagü Hocamız döneminde çok önemli işler başarıldı. Biz artık bina yapamayacağız ama akademide üniversiteyi iyi yerlere getireceğiz.

HASTANEDE AKSAKLIKLAR OLABİLİR

Hastanemiz kendi rayında gidiyor. Burada aksaklıklar olabilir. Her gün 5 bin hastanın geldiği yerde aksaklık olur. Eleştirilerin yapıcı olmasını bekliyoruz.

ÖĞRENCİLERE DÖNÜK SOSYAL ÇALIŞMALAR

Biz artık sosyal bir üniversite olmak istiyoruz. KOÜ, Kocaelispor maçlarına ücretsiz girebiliyor. Kocaelispor, Süper Lig’e çıktığında bu daha anlamlı olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle ücretsiz tiyatro biletleri ulaşıyor. Bir diğer önemsediğimiz şey engelsiz üniversite bu alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Biz kimseye kusur yazmamaya gayret ediyoruz.

MARMARA KARİYER FUARI ÇOK ÖNEMLİ

Biz bu kariyer fuaranın lideriyiz. Birçok şehirde bu yapıldı. Bizimki en çok çalışılanı temas sağlananı olacak. Geçenki kariyer fuarında 175 firma katıldı. Biz 1000 firmayla katılacağız. Daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz. Bu kariyer fuarı metaverseden 1 yıl boyunca buluşma imkanı sağlanacak. Kocaeli iş dünyasına, iş adamlarına sesleniyorum: Biz kendimiz için değil öğrencilerimiz için bu fuara katılmalarını istiyoruz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu fuar için 26-27 Şubat’ta Kocaeli Kongre Merkezi’ni bizim için hazırlayacak. Teşekkür ederim.”