Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ’de deprem: Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Ufuk Yıldız istifa etti!

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Yıldız, istifa etti. İstifa nedeninin KOÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk’le arasındaki anlaşmazlık olduğu öğrenildi.

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat
SEBO İMZA

Kocaeli Üniversitesi’nde flaş bir gelişme yaşandı. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Yıldız istifa kararı aldı. İstifasını yazılı olarak teslim eden Yıldız’ın bu ani kararı üniversitede şok etkisi yarattı. Yıldız’ın yeni Rektör Prof. Dr. Zafer Cantürk’le anlaşmazlıklar yaşadığı ve bu anlaşmazlıkların çözülemediği öğrenildi. Yıldız’ın istifası dün Rektör Cantürk tarafından kabul edilerek imzalandı.

HÜLAGÜ’YE YAKIN BİR İSİMDİ

26 Temmuz 2022’de Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Dekan Elşen Veli’nin 4 yıl eğitim fakültesi, 4 yıl da fen edebiyat fakültesi dekanlığının ardından dekanlık süresi dolmuştu. Dönemin KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yakın arkadaşlarından Prof. Dr. Ufuk Yıldız dekan olarak atanmıştı. 

MHP’DEN ADAY OLMUŞTU

Prof. Dr. Ufuk Yıldız ayrıca 2015 seçimlerinde MHP Kocaeli’den milletvekili adayı olmuştu. Ülkücü kimliği ile tanınan Yıldız’ın bu istifasının üniversitedeki dengeleri değiştirmesi bekleniyor.

VEKALETEN YENİ DEKAN ÜMÜT AY OLDU

İstifanın ardından Fen Edebiyat Fakültesi’nin internet bağlantısından da Yıldız’ın adı kaldırıldı. KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na ise vekaleten Prof. Dr. Ümüt Ay atandı.

FAKÜLTE YÖNETİMİ DEĞİŞTİ

İstifanın ardından Fen Edebiyat Fakültesi’nin internet bağlantısından Yıldız’ın adı kaldırıldı ve yeni yönetim eklendi.

Ekran Resmi 2023 07 12 09.30.59