Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ’lü isim canlı yayında duyurdu: 1999 Gölcük depremiyle aynı

Kahramanmaraş’ta sarsıntılar sürerken Prof. Dr. Şerif Barış, Habertürk TV’ye konuştu. Barış, “Maalesef çok büyük bir deprem, 1999’daki Kocaeli depremine benzer bir deprem. Yıkımlar yapacağı kesin. Özellikle kırsal alandaki evlere girmemekte fayda var” dedi.

Kahramanmaraş'ta sarsıntılar sürerken Prof.
ugur

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Sivas gibi çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.4 olarak duyurdu. Hatay’da, Adıyaman’da, Diyarbakır’da ve Kahramanmaraş’ta da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalktı.

Bölgede artçı sarsıntılar sürerken Prof. Dr. Şerif Barış, Habertürk TV’ye konuştu. Barış, “Maalesef çok büyük bir deprem, 1999’daki Kocaeli depremine benzer bir deprem. Yıkımlar yapacağı kesin. Özellikle kırsal alandaki evlere girmemekte fayda var” dedi.

Prof. Dr. Şerif Barış’ın açıklamaları şöyle:

“Büyük deprem üretecek 2. Fay gruplarından bir tanesiydi. Geçmişte de büyük depremler üretmişti. Biz her an yeniden büyük bir deprem olabileceğini bekliyorduk. Keşke olmasaydı. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi lazım. Yağmur ve soğuk hava nedeniyle vatandaşların korunması gerekiyor. Hasarlı binalar yerine güçlü kamu binalarına sığınmaları gerekiyor.

1999 Kocaeli depremi gibi, 7.4 şiddetli bir deprem! Yıkımlar olacak keşke böyle bir depremle uyanıp böyle bir görüşme yapmasaydık. Yıkımlar yapacağı kesin umarım ölüm ve yaralı sayısı olacak. O bölgedeki yapılara çok büyük zarar verecek güçte bir deprem.”