Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ’lü profesör Sertçelik’ten iki deprem açıklaması: Oldukça şaşırtıcı oldu

Kocaeli Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. İbrahim Sertçelik peş peşe meydana gelen depremleri değerlendirdi. Sertçelik, “Ülkemizde iki büyük depremin ardarda aynı anda gerçekleşmiş olması çok ender görülen bir durum. Oldukça şaşırtıcı oldu” dedi.

Kocaeli Üniversitesi'nde görevli Prof.

Bugün gece saatlerinde ve öğle saatlerinde ayrı ayrı yaşanan depremlerin artçı mı yoksa yeni bir deprem mi olduğu merak edildi. Kocaeli Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. İbrahim Sertçelik artçılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“OLDUKÇA ŞAŞIRTICI OLDU”

Geçmiş olsun dileklerini ileten Sertçelik, “Ülkemize depremlerin yaşandığı bölgemize geçmiş olsun. Ülkemizde iki büyük depremin ardarda aynı anda gerçekleşmiş olması çok ender görülen bir durum. Oldukça şaşırtıcı oldu. Gece saatlerinde, sabaha karşı yaşanan önce 7.4 sonrasında 7.7 büyüklüğünde güncellenen depremin arama kurtarma çalışmaları devam ederken bugün öğlen saatlerinde tekrar 7.5 büyüklüğünde tekrar ikinci bir depremin olması bölge için çok olumsuz durumlar yaratıyor” ifadelerini kullandı.

“İSTİSNAİ DURUMLAR OLABİLİR”

Sertçelik sözlerinin devamında, “Bildiğiniz gibi ilk depremde hasar gören hafif, orta hasarlı yapıların yıkılmasına neden olabilecek bir deprem. Tartışmalar var. Birçok artçı var ama biz artçıları ana şokun bir derece altına kadar bekleriz. Dolayısıyla 7.7 büyüklüğünde bir depremin 6.7’ye kadar artçılarını bekleriz ama istisnai durumlar olabilir” dedi.