Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köylerdeki ulaşım ne olacak?

CHP’li Engin Taşdemir Kocaeli genelinde köylerdeki ulaşım sorununu meclise taşıdı. Başkan Tahir Büyükakın köy ulaşımlarını belediyenin üstleneceğini söyledi.

CHP’li Engin Taşdemir Kocaeli

Ugur ENC minCHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir Kocaeli genelinde köylerdeki ulaşım sorununu meclise taşıdı. Taşdemir soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: “İzmit bölgesi kuzey tarafında bulunan köylerde ulaşım sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu bölgeye kooperatifin 23 adet aracı bulunmakta ve sadece 10 tanesi hizmet vermektedir. Bu araçların çalışma saatleri ve güzergahları bölge insanı için yeterli gelmemekte hatta bazı köylere hizmetleri bulunmadığından vatandaşlar kendi imkanları ile (traktör, araba, vb) şehre inmektedir.

KÖYLERİ TEK TEK SAYDI

Ulaşım sıkıntısı çeken köylerimiz genel olarak Bulduk Mahallesi, Çağırgan Mahallesi, Fethiye Mahallesi, Süverler Mahallesi, Kulmahmut Mahallesi, Şahinler Mahallesi’ne bağlı 5 köy, Gökçeler (bağlı 5 köy), Kaynarca Mahallesi, Hakaniye Mahallesi, Böğürgen Mahallesi, Şentepe Mahallesi’dir. Ana güzergah Bekirdere’den kalkan araç Yeşilova üzerinden Sepetçi, Kaynarca, Kuyulu, Bulduk ve Terziler’e kadar hizmet vermekte ve günlük 3 servis yapılmaktadır. Ara güzergahlara giden araç ise haftanın belli günleri tek servis olarak çalışmaktadır. Bazı köylere hiç araç gitmemektedir. Köy dernekleri daha önce birçok kere imza toplayıp başvuru yapmış ancak çalışma olmamıştır. Bu konu ile ilgili sözlü ve yazılı bilgi istiyoruz.”

BU İŞİ ÇÖZMEK İSTİYORUZ

Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bu konuda bir çalışma yapıldığını ifade etti. Büyükakın şöyle konuştu: “Bu konu şu anda komisyonda. Arkadaşlar çalışıyorlar. Komisyondan çıktıktan sonra karar verilecek. Biz büyükşehir olarak bir hizmet alımı ile bu işi çözmek istiyoruz.”