Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köylülerin karşı çıktığı taş ocağı ÇED olumlu kararı iptal edildi

Bursa 3. İdare Mahkemesi, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi Kızderbent mahallesinde, köylülerin karşı çıktığı taş ocağı projesinin ÇED olumlu kararını iptal etti.

Bursa 3. İdare Mahkemesi,

Karamürsel’de Kızderbent mahallesinde, köylülerin karşı çıktığı taş ocağı projesinin ÇED olumlu kararını mahkeme iptal etti.
Karamürsel ilçesi Kızdarbent köyünde, Yalova’daki Kınalı ve Karadere Barajlarına malzeme temini için taş ocağı yapılmak isteniyor. Köylülerin karşı çıktığı taş ocağı projenin ÇED olumlu kararını Bursa 3. İdare Mahkemesi iptal etti. Köylüler ile birlikte taş ocağı yapılmak istenen bölgeye giden CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, “Doğa harikası yerde, doğayı yok etmenin peşindeler” dedi.

“KÖYLÜLER BU BÖLGEYE DOKUNULMASIN İSTİYOR”

Barajlara karşı olmadıklarını ifade eden Yıldızlı, şunları söyledi; “İçme suyu ve tarımsal sulama da kullanmak için de barajlar gereklidir. Ancak, bulunduğumuz alandan 15 kilometre aşağı da yapımı tamamlanan İhsaniye barajı için gerekli olan taş malzeme Kızderbent’in 4 kilometre yukarısındaki taş ocaklarından temin edildi. Köylüler, Yalova’daki barajlarada bu ocaklardan taş temin edilsin, bu bölgeye dokunulmasın istiyor.”

“‘ÖRNEĞİ VAR’ DEDİLER BİZE HALA GÖSTERMEDİLER”

Taş ocağı projesi ile ilgi yetkililerin daha önce kendilerine anlattıklarını dile getiren bir köylü vatandaş ise şöyle konuştu; “Biz bu ormanı keseceğiz, üzerindeki toprağı sıyıracağız. 4 yıl boyunca bu taşı çıkartacağız. Daha sonra da üzerine toprak sererek ağaçlandıracağız’ dediler. Bizde kendilerine bunun Türkiye’de örneklerinin olup olmadığını sorduk. ‘Evet var’ dediler. Bu örnekleri görmek istediğimizi söyledik. Ama hala bizi götürmediler.”