Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kriz önce kadını vuruyor!

Ekonomik krizin en çok etkilediği alanlardan biri kadın işgücü. Gerçek kadın işsizliğinin yüzde 31.2 olduğu Türkiye’de 2023’te 2.2 milyon kadın daha umudunu yitirerek iş aramaktan vazgeçti

Ekonomik krizin en çok

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre; kadın emeğinin görülmediği ve eşitlik sorunun hemen her alanda devam ettiği günümüz dünyasında tüm kadınlar için anlamı büyük olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde işsizlik sorununun da büyük payı kadınların sırtına yükleniyor. Ülkemizde ekonomik kriz, hemen tüm kesimleri etkilese de, önce kadın işgücünü vuruyor.

UMUTSUZ KADIN SAYISI ARTTI

2023’te 2.2 milyon kadın umudunu yitirerek iş aramaktan vazgeçerken işsizlik ödeneğine başvuran kadın sayısı da arttı. Nüfusun yüzde 49.9’unu kadınların oluşturduğu ülkemizde işgücüne dahil olmayan 30.6 milyon kişinin yaklaşık yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor. Kadınların iş hayatındaki varlığı son bir yılda geriledi ve halen yüzde 35.8 olan kadınların işgücüne katılım oranı, yüzde 65.8’lik ortalamaya sahip OECD içinde açık ara en düşük durumda olduğu gözleniyor.