Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYÖD Başkan Adayı İlbeyi Kılavuz hedeflerini anlattı

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Başkan Adayı İlbeyi Kılavuz, Bağımsız Kocaeli’ye hedeflerini anlattı.

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği

KYÖD 16. Dönem Genel Kurulu Yönetim Kurulu Seçimi 12 Haziran’da gerçekleştirilecek. Başkan Adayı Dr. İlbeyi Kılavuz, hedeflerini Bağımsız Kocaeli’ye anlattı. İşte Kılavuz’un hedefleri:

KYÖD RUHU TOPLUMLA KUCAKLAŞMAKTIR

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) 1947 yılında İzmit’te bir öğrenci dayanışması ve cumhuriyet değerleri etrafında yükseköğrenim görmek isteyen İzmitli gençlerin yükseköğrenime ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Amacı ve kuruluş yılı itibariyle Türkiye’nin sayılı sivil toplum örgütlerinden biri olarak da kabul görmektedir. KYÖD bu konudaki çabalarını burs ve yurt imkânları geliştirerek somutlaştırmıştır.

Gençlik ve şehir ile dayanışmasını ise KYÖD Radyo, KYÖD Dergi, KYÖD Spor, KYÖD Arama Kurtarma Ekibi, KYÖD kültür sanat etkinlikleri, ODTÜ-KYÖD Okulları, Cumhuriyete ve özel günlere ilişkin anma ve balo etkinlikleri, KYÖD Gezginleri, KYÖD Gönüllüleri, Genç KYÖD gibi çok sayıda komisyon, ekip ve yeni kurum oluşturarak sürdürmüştür. Bu yüzden de KYÖD ruhunu her daim gençliğe ve toplumsal ihtiyaçlara duyarlı insanların bir arada olduğu ve olacağı bir cumhuriyet fikri olarak kavramaktayız.

Biz bu tarihsel çerçeveyi ve mirası KYÖD ruhu olarak benimsiyoruz. Hedefimiz KYÖD’ün hem burs ve yurt yaratma imkanlarını geliştirmek hem de şehirle ilişkisini mevcut kurumsal yapılarını iyileştirerek ve yeniden üreterek, ama daha çok da paydaşları ile birlikte yeni toplumsal ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden organize etmektir. KYÖD ruhunu toplumla kucaklaştırmaktır.

KYÖD’Ü YÖNETMEYE NEDEN ADAY?

KYÖD ve Biz, Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır ekonomik sorunların da, yükseköğrenim öğrencilerinin koşullarının iyileştirilmesi gerektiğinin de farkındayız. Fakat bir sivil toplum örgütü olarak olumlu bir şeyler yapmak zorundayız. KYÖD tarihi boyunca öğrenci dayanışmasına güç vermiş birçok araç geliştirebilmiş ve yine geliştirmek zorundadır. KYÖD Gönülleri ile birlikte yeniden sürdürülebilir ve bütünleşik bir burs programı oluşturmak ilk hedefimizdir. Her yıl azalmadan artırılacak sayıda öğrenciye KYK bursu kadar bursu vermeye çalışacağız. Sadece burs değil aynı zamanda yükseköğrenim öğrencilerinin barınma sorununu da gündemimize alacağız, bunun için de KYÖD-Fındıkzade Erkek Öğrenci Yurdu gibi kurumlar yaratmak üzere tarihimizden ve KYÖD dayanışma ruhundan esinlenerek, stratejik adımlar atacağız. Bütün bunların ilk adımları planlanmaya başlamış olup, geliştirilmeyi beklemektedir.

Biz toplumdaki her türlü ayrımcılığa karşı çıkarken azınlıkta kalan grupların temsili konusunda her türlü çabayı gösterecek ve bu konudaki birikimlerimizi etkinliklerimizle çoğaltacağız. Ortak bir kent kültürünü geliştirecek olan atölyeler, paneller, sempozyumlar ve sergilerin içeriğini bu minval üzere belirginleştireceğiz. Kısa sürede Kocaeli Akademik Odalar Birliği ve paydaşlarımızla haftalık ve aylık kültür sanat programımızı ilan edeceğiz. Her yıl ekim ayından haziran ayına dek bu programı adım adım hayata geçireceğiz.

Uluslararası, ulusal ve yerel kaynakların hibe ve destek projelerine sürdürülebilir kültür sanat programlarımıza destek olmaları için başvurular yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Böylece kendi kendini finanse eden ve gençlerin kendi kişisel gelişimleri için hayata hazırlanmalarını sağlayan alanları KYÖD gelirlerine dokunmadan çözmeye çalışacağız.

Şehrin hem tarihini hem de arkeolojik ve sosyolojik değerlerine ilişkin yönlerini çeşitli projelerle, KYÖD’ün 75 yıllık birikimine yakışır bir şekilde gün yüzüne çıkaracağız. Bütün bunları dünyanın her yerinden ulaşılabilir kılacağız. Dijitalleşme şüphesiz öncelikli çalışmamız olacak. Online bağış, hibe, satış, denetlenme, yazışma ve izlenme imkânlarını birlikte sunabileceğimiz yeni bir web sitesi altyapısını oluşturup, hayata geçirmeye çalışacağız. Bunu AB ve uluslararası yapısal destek fonları, reklam, sponsorluk gibi kaynaklarla gerçekleştireceğiz. Böylece KYÖD’ü sadece Kocaeli yerelinin değil, ulusal ve uluslararası kurumların da etkileşimine açacağız.

Biz, tüm bunları yaparken 21. yüzyıl teknolojileriyle, inovatif çalışmalarla ve bilimsel gelişmelerle gençleri buluşturacağız. Gençlerin girişimcilik ruhlarını toplumsal sorumluluk ile harmanlayan bir bağı üretmeyi deneyeceğiz. Gençlere mentörlük eğitimleri ile özgüvenlerini tazelemeleri yönünde katkı sunacağız. Bunlara ilişkin özel etkinlikler yapacağız. Bu etkinlikleri KAOB ve paydaşları ile Kocaeli Sanayisinin önemli aktörleri ile düzenleyeceğiz.

KATIL ÜRET PAYLAŞ

KYÖD’lü Bizler yükseköğrenim disiplinlerinin bir kısmını bünyesinde taşıyan bir ekibiz. Ekibimiz sosyal bilimler, fen bilimleri ve güzel sanat disiplinleri alanlarından gelen belirli bir akademik ve iş tecrübesi bulunan, kamusal düşünceye ve ortak üretime önem veren, benden ziyade bizi ve toplumsal iyiyi öncül olarak benimseyen, bunun için yıllardır bulundukları mecralarda mücadele eden KYÖD üyelerinden oluşmaktadır. Yükseköğrenimin sorunlarını hem akademi içinden hem de dışından gözlemleyen, öğrencilerle çok sayıda çalışma yapan, İzmit’te birçok entelektüelin, sanat üreticisinin, dezavantajlı grupların ve hak savunucularının yanı başındaki KYÖD üyeleriyiz.

Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olma idealini, kendinde ve yaşantısında üretmeye çalışan ülkemizin kurucusu Yüce Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyen bir ekibiz. KYÖD’ün kuruluş felsefesindeki öğrenci dayanışmasının ve toplumsal katkı üretme çabasının bir ifadesi olan, hatta KYÖD’ün mottosu olan “katıl, üret, paylaş” fikrinin takipçileriyiz.

KYÖD’ün yakın tarihindeki en zor dönemde görev almaktan çekinmemiş, emek yoğun çalışmış, fikri takip üreterek sorunları çözmeye odaklanmış ve KYÖD’ün yüzünü yeniden şehre dönmeye hazırlanmasında katkı sunmuş ekiplerin parçası olan bir ekibiz. Biz KYÖD’ün çağdaş, şeffaf ve paylaşımcı kimseleriyiz.

DR. İLBEYİ KILAVUZ KİMDİR?

Makine mühendisi İlbeyi Kılavuz, Kocaeli Anadolu Lisesi mezuniyetinin ardından yükseköğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nde tamamlamıştır. Makine mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip olan Kılavuz, Halen Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu’nda Dr. Öğretim Üyesi (Yrd. Doç. Dr.) olarak görev yapmaktadır.

Genç yaşta sivil toplum kuruluşlarıyla tanışan Kılavuz, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği yanında Makina Mühendisleri Odası üyesidir. Kılavuz sırasıyla, 2014-2018 yılları arasında Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği, 2018-2021 arasında KYÖD’te Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 2021-2022 yılları arasında ise KYÖD Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. Kılavuz, 2014 yılından bu yana da Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.