Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYÖD Başkanı Uğur Saral’dan Büyükakın’a: KYÖD üzerinden manasız söylemler geliştirmesini kabul etmiyoruz

Başkan Tahir Büyükakın’ın mecliste görüşülen bir madde üzerinden KYÖD’ü örnek vermesini yanlış bulan KYÖD Başkanı Uğur Saral, “Son dönemde yerel siyasi iradenin KYÖD üzerinden manasız söylemler geliştirmesini kabul etmiyoruz.” dedi

Başkan Tahir Büyükakın’ın mecliste

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisinde gündeme gelen konulardan biri İzmit Yeşilova Spor Tesis Alanıydı. Büyükşehir, daha önce İzmit Belediyesi’ne tahsis edilen bu alana büyük bir proje yapacağını duyurdu. CHP’li meclis üyeleri ise yerin ikiye ayrılmasını, bir kısmının tahsisini istedi. Büyükakın, “Neden ısrarla yeri bölmek istiyorsunuz? Yurtla ilgili bir planınız mı var?” diye sorunca, CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Ne alakası var” diye itiraz etmişti. Ancak Büyükakın, İzmit Belediyesi’nin tahliye için mahkeme yoluna gittiğini hatırlatarak, “Size dair bir kaygımız var. İnsanları kategorize ettiğinizi düşünüyoruz. Biz mesela KYÖD’le uğraşmıyoruz. Bilakis KYÖD’ün binasına gerekli düzenlemeleri yapıyoruz” demişti.

“MANASIZ SÖZLER GELİŞTİRMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

KYÖD Başkanı Uğur Saral söz konusu söylem ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Saral yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “KYÖD 1947 yılında kurulmuş, bu kentin en köklü sivil toplum kuruluşudur. KYÖD aynı zamanda bu kentin birleştirici gücü, Cumhuriyet değerlerinin tartışmasız savunucusudur. Son dönemde yerel siyasi iradenin KYÖD üzerinden manasız söylemler geliştirmesini kabul etmiyoruz. 75 yıldır Kocaeli’de faaliyet gösteren ve ülkemizde bir başka örneği olmayan derneğimiz, 1993 yılından bugüne aynı binada faaliyetlerini sürdürmüş ve bu şehrin markası olmuştur” şeklinde konuştu.

“ASLA MÜSAADE ETMEYİZ”

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin adının başka kurumlarla denk tutularak tamamen siyasi söylemlerle gündeme getirilmesine asla müsaade etmeyiz. Kişi, kurum, dernek ve vakıflara tahsis edilmek istenen herhangi bir mülk ile ilgili, KYÖD’ün adının kullanılarak zemin hazırlanmasını doğru bulmuyoruz. Kategorize etmiyoruz derken bile KYÖD üzerinden örnekleme yapılmasının ayrıştırıcı bir söylem olduğunu düşünüyoruz. 1947’den bugüne bu kentin en köklü sivil toplum kuruluşu olarak varlığını sürdürdüğümüz bir süreçte, adımızın başkaca kurumlarla anılmasının; bu kentin gerçeklerinden uzak olunduğunun yansıması olarak görüyor ve bundan sonra ki süreçlerde KYÖD adının bu tip söylemlerle gündeme getirilmemesini diliyoruz. KYÖD Kocaeli’dir, Kocaelilerindir!” dedi.