Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYÖD’den muhteşem Cumhuriyet kutlaması!

KYÖD, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıldönümünde Cumhuriyet Balosu düzenledi. Baloda konuşan KYÖD Başkanı Uğur Saral, “En büyük halimiz yeniden bir KYÖD yurdu” dedi. Balonun onur konuğu ise Kocaeli’de eski Valisi Kemal Nehrozoğlu ve eşi Müşerref Nehrozoğlu oldu.

KYÖD, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu

Özgun imzaKocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD), Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Balosu’yla muhteşem bir gece ve unutulmaz anlar yaşattı. KYÖD’ün ev sahibinde gerçekleştirilen törende  sanatçı Bülent Tamer’in seslendirdiği şarkılarla katılımcılar eşlik ederek güzel anlar yaşadı. Cumhuriyet Balosu’nun onur konuğu 1992-1996 yılları arasında Kocaeli’de valilik görevinde bulunan Kemal Nehrozoğlu ve eşi Müşerref Nehrozoğlu oldu.

KYOD 5

YOĞUN KATILIM

Düzenlenen etkinliğe Kocaeli eski Valisi Kemal Nehrozoğlu’nun yanı sıra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli Eski Milletvekili Fahri Örengül, İzmit Belediye Başkan Vekili Çetin Sarıca,  DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, HDP İl Eşbaşkanı Şehabettin Işık, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri, KYÖD Eski Başkanları, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İzmit Rotary Kulübü Başkanı Hüseyin Alçıoğlu, Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Sabri Mutlu, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Ziraat Odası Başkanı Özgür Yılmaz,  Dernek Üyeleri ve davetliler katıldı.

TOPLANTI ODASINA GÖRKEM KIZILTAŞ’IN İSMİ VERİLECEK

Programın açılış konuşmasını yapan KYÖD Başkanı Uğur Saral, “Cumhuriyet’e sadakatle bağlı olan KYÖD’ün başkanı olarak Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Yaşasın laiklik, yaşasın bağımsızlık, yaşasın kadın-erkek eşitliği, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Göreve geldiğimizden bu yana çok çalıştık; çok şey yaptık. En çok da bugüne çok titiz hazırlandık çünkü söz konusu cumhuriyet. Yönetim Kurulu üyemiz Görkem Kızıltaş’ı yakın zamanda kaybettik. Acımız büyük. Toplantı odamıza onun adını vermek istiyoruz. Elbette bu konuyu danışma kurulunda gündeme getireceğiz. En sevdiği türkü ile bugün anacağız. Seni hiç unutmayacağız. Bir diğer kaybımız Feridun Aslan idi. Feridun Aslan abimiz hiç silinmeyecek şekilde adını KYÖD tarihe yazdırdı. Marşımızı besteledi, KYÖD’ün demirbaşı piyanoyu kazandırmak için büyük özveri gösterdi. Önümüzdeki yıl KYÖD bursunu Feridun Aslan bursu olarak vermek istiyoruz” dedi.

Baskanlar“EN BÜYÜK HAYALİMİZ YENİDEN KYÖD YURDU”

“75’inci yılında KYÖD’ün tarihini kayıt altına aldık ve çalışmalarımız devam ediyor” diyen Saral, “75’inci yıl KYÖD dergisini çıkardık. 115 öğrenciye burs verdik. Bu bir KYÖD rekoruydu. Önümüzdeki yıl sayıyı daha da arttıracağız. Bizlere inanan herkese çok teşekkür ediyoruz. Leyla Hanım Filmi’nin gala gecesi yürütücüsü olduk. Şubat ayında tanıtım gösterimini gerçekleştireceğiz. KYÖD Üyesi Fatma Kaplan Hürriyet’e destekleri için teşekkür ediyoruz. Geleceğimiz olan genç KYÖD için çalışmalarımız sürüyor. Yeni üye hedefimizi genel kurulda sizlerle paylaşmıştık. Kısa sürede 55 kişi KYÖD’lü oldu. Hedefimiz olan 75 kişi. Yıl sonuna kadar ulaşmayı hedefliyoruz. KYÖD’lü olmayı yaş kaç olursa olsun sürekli kendini yenileyen KYÖD’lülerden öğreniyoruz. Bizim hayallerimiz var. Örneğin KYÖD tiyatrosu. KYÖD gezileri. En büyük halimiz yeniden bir KYÖD yurdu. Biz ya da bizden sonraki yönetim bunu hayata geçirecektir. Efsane valilerimizden büyük devlet adamı Kemal Nehrozoğlu’na minnetlerimi sunmak istiyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye.

“KOCAELİ BÜTÜN OLANAKLARA SAHİP”Kemal Nehrozoglu

Saral’ın ardından konuşan Kocaeli eski Valisi Kemal Nehrozoğlu, “Uzunca bir yandan sonra tekrar sizinle birlikte olmaktan ben ve eşim çok mutluluk duyuyoruz. Çok sevdiğimiz İzmit’in değerli insanları bir daha görmekten mutluluk duyuyoruz. Sanırım 96 yılında Büyükşehir ‘gelecekte İzmit’ konulu kompozisyon yarışması düzenlemişti. 19 Mayıs Lisesi öğrencisi Pelin Süer kazanmıştı. Giriş cümlesi ‘Söyle bakalım İzmit, büyüyünce ne olmak istiyorsun’ diyerek hayalindeki İzmit’i anlatmaya çalışmıştı. Pelin Süer halen İzmit’te midir, o hayalini gerçekleştirmiş midir bilmiyorum ama bizim neslimiz, bizden sonraki nesiller o hayalimizdeki İzmit’i canlandırmaya ve yaşatmaya gayret ettik. İzmit, Kocaeli hayalimizdeki düzeye gelecek bütün olanaklara sahip. İki denize kıyısı olarak, limanlarıyla, demir yollarıyla, kara ve hatta hava ulaşımına. En önemlisi çalışkan, yetenekli insanlarıyla büyük olanaklara sahip. Görüyoruz ki büyük ve güzel gelişmeler içerisinde. Görev yaptığım dönemde bu olanakların keyfini yaşayarak, zevkle görev yaptım” dedi.

“BU KUTSAL BİR CÜMLEDİR”

“Görev yaptığım dönemde kamu yerel yönetimler, özel sektör, STK’lar ile ve Kocaeli halkıyla tadına doyulmaz bir dayanışma içerisinde olduk” diyen Nehrozoğlu, “O dönem içerisinde KYÖD’ün her etkinliğine katılma fırsatı buldum. O zaman da KYÖD, Kocaeli kültür ve sosyal hayatına büyük katkılar yapan bir tutum içerisindeydi. Bugün görüyoruz ki daha da gelişmiş kadrolarıyla daha büyük hizmetler sunacak. Bu gece, kurucu atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’da mütevazi bağ evinde ‘efendiler, biz yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’ muhteşem cümlesini söylediği akşamın 99’uncu yılındayız. Bu kutsal bir cümledir. Yarın, Cumhuriyetimizin 99’uncu yıl dönümünü kutlayacağız şevk ve coşkuyla. Ondan bir sene sonra cumhuriyetimizin 100’üncü yılını ve ikinci yüzyıla başlayasını kutlayacağız. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

KYOD 16YENİ ÜYELERE ROZET

Konuşmaların ardından KYÖD’ün yeni üyelerine rozet takdim edildi. Gülşah Çubuklu, Şive Bağdiken, Eda Eryiğit Sarıca, Bozkurt Uslu, Hazar Ulusoy, Sertif Gökçe Haluk Özcan, Kürşat Bal, Pelin Coştur Filiz, Cansu Sertçetin, Yaşar Kerem Gençtürk, Batuhan Bayındır, Berkan Aslan, Özgün İnaltay, Ertan Taşdelen, Güler Telli, Selen Uçar Keleş, Osman Anıl Acurman, Oğuz Ulu, Gökhan Demiral, Berna Çetin, Mert Metiner, Mustafa Arda Başaran, Orkun Utkubaş, Cemil Karademir, Gonca Özdemir, Utkan Özdemir, Akın Bilge Başaran, Batur Altunoğlu, Bilgutay Bağdat, İsmet Şahin, Doruk Ocaksız, Olgu Denizoğlu, Beykan Emre Ural, Hüseyin Alçıoğlu, Selin Gürler, Oktay Köse, Hazal Burçak Şener ve Ferhan Okay’a rozet takıldı. Gece, şarkılarla devam etti.

 

 

KYOD 18

 

KYOD 19

KYOD 22

KYOD 21

KYOD 12

Rozet 2

Kyod dans

Fatma Kaplan Hurriyet

Kyod Pasta