Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş çalışanlarına yüzde 40 zam!

Lastik-İş Sendikasının örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon ve Brisa fabrikaları’nda çalışan yaklaşık 5 bin işçi için yüzde 40’lık zam teklifi işçiye soruldu. İşçi görüşülen teklifi coşkuyla karşıladı.

Lastik-İş Sendikasının örgütlü olduğu

Lastik-İş Sendikası, yaklaşık 5 bin işçiyi ilgilendiren Pirelli, Prometeon ve Brisa fabrikaları temsilcileriyle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için bugün masaya oturdu. Sekizinci kez gerçekleştirilen görüşmede masada uzlaşma sağlandı. Sözleşme kapsamında işçilere yüzde 40 oranında zam yapılması kabul edildi. Sözleşme imzalanmadan Genel Başkan Alaaddin Sarı, Pirelli ve Prometeon ve Brisa işçilerine verilen zammı onaylattı. İşçilerin büyük coşku ile kabul ettiği yeni sözleşmeleri fabrikalar önünde yapılan açıklamanın ardından imzalandı.

İŞÇİLER ONAYLADI

Görüşmenin ardından taraflar işverenin yüzde 40 teklifi üzerinde uzlaşma sağlanırken sendika, işçiye verilen teklifi sunmadan imza atmadı. Pirelli fabrikasının servis girişinde işçiler toplanırken Genel Başkan Alaaddin Sarı, anlaşma ile ilgili detayları işçilere anlattı. Sarı’nın sorusu üzerine işçiler ‘evet’ diyerek sözleşmeyi onayladı.