Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş geri adım atmadı

Lastik-İş Sendikası’nın Goodyear Adapazarı ve İzmit Fabrikaları ile yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Dün dördüncü toplantı yapıldı. Bu toplantıda Goodyear fiyat arttırsa da Lastik-İş bunu kabul etmedi.

Lastik-İş Sendikası’nın Goodyear Adapazarı

Goodyear’da 1500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dördüncü oturumu Tryp By Wyndham Otel’de yapıldı. Devam eden görüşmelerin ilk üç oturumunda üretim işçileri için 31, destek hizmetleri için ise 28 madde üzerinde anlaşma sağlandı.

GOODYER TEKLİF YÜKSELTTİ

Dünkü toplantıda ise bir anlaşma olmadı. Lastik-İş-Goodyear görüşmelerinin üçüncü oturumunda ilk 6 ay yüzde 22,5, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimlerde ise enflasyon oranında zam öneren Goodyear, dördüncü oturumda zam teklifini yüzde 24’e çıkardı.

LASTİK-İŞ NE İSTİYOR?

Lastik-İş Sendikası işverene verdiği taslakta ücrette ilk 6 ay yüzde 50, ikinci 6 ay enflasyon artı saat ücretine 4.45 lira (1000 lira) üçüncü 6 ay enflasyon artı saat ücretine 5.56 lira (1250), dördüncü 6 ay enflasyon artı saat ücretine 6.67 (1500 lira) zam istendi. Destek işçisine birinci 6 ay ücret 5 bin 2 liraya yükseltildikten sonra yüzde 50, ikinci grup ücret 5 bin 600 lira yükseltildikten sonra yüzde 50, üçüncü grup işçilerin ücreti 6 bin liraya yükseltildikten sonra yüzde 50 zam istendi.