Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş masada direniyor

Lastik sektöründeki grup toplu iş sözleşmelerinin üçüncüsü bugün gerçekleştirildi. Burada, Genel Başkan Alaattin Sarı, destek hizmetleri haklarından taviz vermeyeceklerini söyledi

Lastik sektöründeki grup toplu

Lastik-İş Sendikası ve Brisa Bridgestone, Prometeon Türkiye ve Pirelli fabrikalarının temsilcileri bugün, grup toplu iş sözleşmesinin üçüncü toplantısı için bir araya geldi. Yaklaşık 4 Bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmesinde 25 madde üzerinde anlaşma sağlandı. Toplantı sonrası bir konuşma yapan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı şunları söyledi: “Prometon, Pirelli ve Brissa’yla yapmış olduğumuz görüşmede işverenlerin özellikle esnek çalışma modeliyle ilgili görüşler ortaya konuldu. Lastik işverenlerinin esnek çalışma modeliyle alakalı önümüzdeki süreçte yoğun bir saldırı içerisinde olacağını söylemiştik. 13 tane teklifle bunu göstermiş oldular. Bugün 9 tane madde toplam ise 29 madde geçti. Üretim işçisiyle alakalı kalan madde sayısı 34. Destekte çalışan arkadaşlarımızla alakalı bugün 6 tane madde toplam ise 25 madde geçti. Kalan madde sayısı ise ek maddelerle 37. maddesi destek bizim en önemli kazanılmış olan hakkımızdır. Destek, taşeronu bitirdi diye bakıyoruz.

“VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Taşeronu ortadan kaldıran ve rahmetli genel başkanımızın hayatına mal olmuş bir haktır. Destekle alakalı olarak, kafalarında var olan şeyleri net ifade edemiyorlar ama bunun tekrar eski sisteme geçebilmesiyle alakalı düşüncelerinin olduğunu da söyleyebiliriz. Teklif olarak da verdiler. Genel olarak baktığımızda bugüne kadar yaptığımız toplantıda destek bizim için kazanılmış en önemli maddedir. Maliyetler ve talepler taslağın çok fazla olmasıyla alakalı. Ama tekrardan eski sisteme geçmesiyle alakalı teklif olarak verdiklerini söyleyebiliriz. Destek hizmetleri kazanılmış bir haktır. Bunlardan asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Bir sonraki toplantı 21 Şubat Pazartesi günü 14.30’da gerçekleştirilecek.