Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş Sendikası’nın 72’nci yaşı kutlandı

Lastik-İş Sendikası’nın 72. yılı için bugün TRYP By Wyndham’da DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve emekçilerin katılımıyla bir kutlama programı gerçekleştirildi.

Lastik-İş Sendikası’nın 72. yılı

72’nci yaşını kutlayan Lastik-İş Sendikası tarafından TRYP By Wyndham’da program gerçekleştirildi. Programda sendika üyeleri arasından düzenlenen şiir yarışması ile üyelerin çocukları arasında gerçekleştirilen resim yarışması dalında derece girenlere ödülleri takdim edildi.

1949’da kurulan DİSK’e bağlı Lastik Sanayii İşçileri Sendikası (Lastik-İş) 72’nci yaşına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Sendikanın 72’nci yılı kutlamaları kapsamında Genel Başkan Alaaddin Sarı’nın ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla TRYP By Wyndham’da program gerçekleştirildi. Program çerçevesinde sendika üyeleri arasından düzenlenen şiir yarışması ile üyelerin çocukları arasında gerçekleştirilen resim yarışması dalında derece girenlere ödülleri takdim edildi.

ÇERKEZOĞLU’NDAN LASTİK-İŞ’E ÖVGÜ

Arzu CerkezogluProgramda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bir konuşma yaparak şunları söyledi: “DİSK’in bayrağını onurla dalgalandıran Alaaddin Başkan, birlikte çalışmaktan onur duyduğum mücadele arkadaşım. Hepinizi coşku ve umutla selamlıyorum. Bizim sendikalarımızın tarihi Türkiye işçi sınıfının tarihidir. Bizim tarihimiz alın terinin tarihidir. Nice 72 yıllara diyorum. Evet 72 yıldır onurlu mücadelenin kalelerinden biri. Lastik-İş DİSK’in kurucu sendikalarından biri. Lastik-İş, DİSK’in mücadele ve örgütsel yapısıyla Türkiye işçi sınıfına yol gösteren sendikasıdır. İYİ ki Lastik-İş var. Nice 72 yıllara.”

“TARİHİ KANLA SULANMIŞ SENDİKA”

alaaddin sariProgramda konuşan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Genel başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisinden sendikacılık üzerine çok değerli şeyler öğrendik. Bu mücadele için ağır bedeller ödendi. Büyüklerimiz hayatlarını vermiş. Gerçek manada yöneticilik yapanlar sendikacılar ya sakat kalmışlar ya da öldürülmüşler. Abdullah Karacan’a da rahmet diliyorum. Geleceğin sendikası için çalışıyoruz. Sendikal mücadele zor mücadeledir, kurumsal mücadeledir. Tarihi kanla sulanmış bir sendikadan bahsediyoruz. O mücadeleler olmasa Lastik İş Sendikası da olmazdı.

“BEN DEĞİL BİZ VARIZ”

Lastik-İş Sendikası bireysel çıkarlar sendikası değil. Biz geçmişimizden bunu öğrendik. Ben değil biz varız. Ben tek başıma yapmıyorum. Her şeyi yönetim kurulumla yapıyorum. Bir dahaki tanıtımlarda sadece beni değil yönetimime de yer verilsin isterim” dedi.

ŞİİR YARIŞMASINDA DERECE ALAN ÜYELERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Üyeler arasından gerçekleştirilen Lastik-İş Sendikası 72. Yıl şiir yarışmasında birinci Vibracouistic Çerkezköy Fabrikasından Kaniye Balcı olurken, ikinci ise Polisan Kansai Gebkim Fabrikasından Çetin Gülsever oldu. Şiir yarışmasının üçüncüsü ise Özka Lastik Fabrikasından Davut Çakır oldu.

11-13 YAŞ ARASI RESİM YARIŞMASINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

“Hayallerimiz” konulu resim yarışmasında 11-13 yaş kategorisinde birinci İzmir Şubesine bağlı Japar iş yerinden üye Adem Taşdemir’in kızı Lale Taşdemir olurken, ikinciliği ise Gebze Şubesine bağlı Prometeon işyerinden üye Turhan Aygün’ün kızı İdil Neva Aygün oldu. Resim yarışmasının üçüncüsü ise Kocaeli Şubesine bağlı Goodyear işyerinden üye Ümit Bayraktar’ın kızı Ecrin Bayraktar oldu.

8-10 YAŞ ARASI RESİM YARIŞMASINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

“Hayallerimiz” konulu resim yarışmasında 8-10 yaş kategorisinde birinci İstanbul Şubesine bağlı Hakan Plastik iş yerinden üye Recep Mutlu’nun oğlu Alper Mutlu olurken, ikinciliği ise Gebze Şubesine bağlı Procter Gamble iş yerinden üye Timuçin Pak’ın kızı Öykü Su Pak oldu. Resim yarışmasının üçüncüsü ise Goodyear iş yerinden üye Özcan Varol’un kızı Gülce Zeynep Varol oldu.

Lastik Is Sendikasinin 72nci yasi kutlandi 2
Lastik-İş Sendikası’nın 72’nci yaşı kutlandı

Lastik Is Sendikasinin 72nci yasi kutlandi 3 Lastik Is Sendikasinin 72nci yasi kutlandi 4 Lastik Is Sendikasinin 72nci yasi kutlandi