Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş ve işveren gerildi!

Lastik-İş Sendikası, Brisa Bridgestone, Sabancı, Prometeon Türkiye ve Pirelli’yle gruo toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dördüncüsünü gerçekleştirdi. Toplantı gergin geçti

Lastik-İş Sendikası, Brisa Bridgestone,

Lastik-İş Sendikası ile Brisa Bridgestone, Sabancı, Prometeon Türkiye ve Pirelli’nin yer aldığı grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında bugün dördüncü kez bir araya gelindi. Trpy By Wyndham Otel’de yapılan toplantıda; Lastik- İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Prometeon Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Ayça İnaltekin, İnsan Kaynakları Direktörü Alper Tokalp, Brissa Bridgestone Genel Müdür Danışmanı Uğurtan Doğan, İnsan Kaynakları Direktörü Nilgün Özkan, İnsan Kaynakları Uzmanı Murat Şahin yer aldı.

TEKLİFLER REDDEDİLDİ!

Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, görüşmelerle ilgili şunları söyledi: “Çok gergin bir toplantı oldu. Bugün gerilmemizdeki en büyük neden işverenlerin özel istihdam büroları ve destekte çalışan taşeron diye adlandırılan arkadaşlarımızı da kaldırmakla alakalı tekliflerini geriye çektirmeyi bu masa sağladı. Özel istidam büroları dahil olmak üzere tekliflerini reddettik. Aynı kararlılıkla durarak özel istihdam büroları toplu sözleşmenin işveren tarafından çıkmıştır. Bu bizim için sendikanın tarihsel sürecinde müthiş derecede önemli bir ivmedir. Kaldı ki bu maddeler parayla ölçülemeyecek olan maddelerdir. Onun için bunu geri çekmeleri önemliydi.

ÜRETİMDE 6 DESTEKTE 2 MADDE

Şu ana kadar üretim işçisinde 6 madde geçtik. Destekte 2 madde geçtik. Bundan sonraki toplantı için 6 Mart Cuma günü saat 14.30’da tekrar görüşeceğiz. Zaman daraldığı için sinirlerimiz de daha çok gerilecek. Şu ana kadar yapmaya çalıştığımız parasal konularla alakalı genel duruşumuzu ortaya koymaktır. Önümüzdeki süreçte parasal durumlara bakacağız. Duruşumuzu bozmayacağız. Önemli olan maddeleri önümüze getirmediler. Yasal süreçte Goodyear için 3 Mart, Brisa ve diğer firmalar için 10 Mart’ta ara bulucu süreci başlayacak” dedi.