Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik işçisi ek zam istiyor!

Lastik-İş Sendikası, örgütlü bulunduğu iş yerlerinde çalışan işçiler için ek zam istendiği belirti.

Lastik-İş Sendikası, örgütlü bulunduğu

Lastik-İş Sendikası, örgütlü bulunduğu iş yerlerinde çalışan işçiler için ek zam istediğini duyurdu. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı tarafından örgütlü olunan fabrikalara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi, “Toplu iş sözleşmesinde 1 Ocak 2023 tarihinde uygulanması ön görülen ücret zamları TÜİK tarafından açıklanan son 6 aylık enflasyon oranlarına göre düzenlenmiştir. Bu çerçevede bir uygulamanın yapılması konusunda yazı da sendikamız tarafından gerekli belgelerle birlikte gönderilmiştir. Ancak yine tarafınızdan da çok yakından gözleneceği gibi TÜİK’in açıkladığı enflasyon değerleri konusunda büyük bir kuşku ortaya çıkmış ve bu değerler toplumun hiçbir kesimi tarafından doğru olarak kabul edilmemiştir.

“BİR GELİŞME SAĞLAMIŞ OLACAK”

Enflasyonun gerçekçi bir biçimde açıklanmamasından dolayı satın alma gücünün gerilemesi, ücret düzeyi ne olursa olsun bugün Türkiye’de tüm çalışanlar için bir yoksullaşma doğurmuş bulunmaktadır. Bütün bu gelişmeler göz önüne alınarak 15 gün önce sendikamız tarafından var olan ücret zammı uygulamasının yüzde 25 ek zam yapılması yönündeki talebimiz iletilmiştir. Böylece 1 Ocak 2023 tarihindeki ücret zammı yüzde 40 dolayına yükselecek ve gerçekleşen fiili satın alma gücü erimesinin ortadan kaldırılması yönünde bir gelişme sağlanmış olacaktır. İşyerinizde çalışan sendika üyelerimiz ve bütün çalışanlarınız bu konudaki girişimlerinizi gerçekleştirmenizi ve gereken adımları atmanızı beklemektedir.

“GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILMALI”

Buna karşılık sendikamız tarafından iletilen ek zam konusunda işletmenizden tatmin edici bir yanıt alabilmiş değiliz. Çalışanların yoksulluğunun ve satın alma gücünün erimesinin üzerine kurulacak bir mutluluk ve barış söz konusu olamaz. Bu nedenle sendikamız tarafından talep edilen yüzde 25’lik ek zammın uygulanması konusunda en kısa zamanda gerekli girişimlerin yapılmasını ve gecikmeksizin uygulamaya konulmasını bekliyoruz. Gereken adımların tarafınızdan atılacağına inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”