Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik işçisi eyleme başlayacak!

Lastik- İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, bugün Goodyear ile yaptığı toplu iş sözleşmesi görüşmesi sonrası, " Bugün itibari ile arabulucu sürecine girdik. Arabulucu görüşmeleri bittikten sonra fiili olarak eylemlerimiz başlayacak" dedi

Lastik- İş Genel Başkanı

Goodyear ile Lastik İş, altıncı görüşmeyi bugün Tryp By Wyndham Otel’de yapıldı. Görüşmeye Lastik- İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetiminin yanı sıra Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci ile Goodyear yetkilileri katıldı. Bir önceki toplantıda 4 tane madde geçmiş, evlenme, doğum, ölüm yardımıyla alakalı tarihinde ilk defa yüzde 22 ile yüzde 47 oranın da zam alınmıştı. 

ARABULUCU SÜRECİ BAŞLADI

Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, toplantı sonrası bir açıklama yaparak şunları söyledi; “Maddeler üzerinde genel bir tarama yaptık. Şu ana kadar Goodyear fabrikasında kadrolu işçilerde 20 tane madde kalırken, destek hizmetlerinde ise 25 tane maddemiz kaldı. Önümüzdeki haftalarda bunları tekrar değerlendireceğiz. Bugün itibari ile arabulucu sürecine girdik. Arabulucu görüşmeleri bittikten sonra fiili olarak eylemlerimiz başlayacak.

“EYLEMLERİMİZ BAŞLAYACAK”

Sektöre bir an önce bu toplu sözleşmelerinde ciddiye alınacak şekilde. Maddelerin biran önce bitmesini istiyoruz. Taleplerimizi tekrar yineledik. Geçmişte baktığımız zaman yapılan toplu iş sözleşmelerinde fabrikalarda eylem yapılmıyordu. Ancak bu dönem arabuluculuk sonunda eylemlerimiz başlayacak”.

Bir sonraki görüşme 19 Mart’ta saat 10.00’da yine Tryp By Wyndham Otel İzmit’te yapılacak.