Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik işçisi için çok önemli toplantı

Pirelli, Brisa ve Prometeon fabrikalarındaki toplu iş sözleşmesi süreci başladı. Lastik-İş Sendikası, bugün ikinci kez işverenle masaya oturdu

Pirelli, Brisa ve Prometeon

Binlerce lastik işçisi merakla yeni dönem zamlarını bekliyor.  Pirelli, Brisa ve Prometeon fabrikalarındaki toplu iş sözleşmesi süreci başladı. Lastik-İş Sendikası ve işverenin ilk toplantısının ardından ikinci toplantı bugün, Tryp By Wyndham Otel’de gerçekleştiriliyor.

LASTİK-İŞ, İLK 6 AY İÇİN YÜZDE 50 İSTEMİŞTİ

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, daha önce ilk 6 ay için yüzde 50 zam talepleri istediklerini belirtmişti.

GOODYEAR İLE AYRI TOPLANTI

Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikaları ile ise 18 Şubat tarihinde ilk görüşmeler yapılacak.

2 SAAT SÜRDÜ ALAADDİN SARI KONUŞTU

Yaklaşık 2 saat süren toplantının çıkışında Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı açıklama yaptı. Özellikle kazanılmış hakları asla vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Alaattin Sarı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün yaptığımız görüşmeye 11 üretimle ilgili idari maddemiz geçti. 9 tane de destekle ilgili norm maddelerimiz geçti. İki madde üzerinde uzlaşma sağlanamadı. İş veren tarafının bu görüşmede eski kazanılmış olan haklarımızla ilgili talepleri oldu.

İdari maddelerle alakalı taleplerini bizlere ilettiler. Net bir şekilde reddettik. Kazanılmış haklar üzerinden bir pazarlık yapılmasını asla kabul etmiyoruz. İlk defa karşımıza böyle bir taleple etmelerini kabul etmiyoruz. Reddetmeye de devam edeceğiz. Norm maddelerde talepleri var.

TAŞERONA DÖNMEK İSTİYORLAR,

Mesela işveren tarafı desteği tekrar konuşmaya başladılar. Taşerona dönmek istiyorlar. Kesinlikle reddediyoruz. Asla kabul etmiyoruz. Bu süreçte biz toplu iş sözleşmesi taslağımızın tanıtımını yaparken satın alma gücümüzü yükselteceğiz dedik. Geçen dönem koruyacağız diyorduk. Biz kararlıyız. Bu dönem koruma değil, yükseltme dönemi. Lastik işçisinin satın alma gücü yükselecek.

HATALI TALEPLERİ OLDU

Şunun da tekrar altını çiziyorum. Asla kazanılmış haklardan taviz vermeyeceğiz. Biz ne dedik? İstihdam konusu korunacak dedik. Aynı durduğumuz yerde durmaya devam edeceğiz. Bize karşı çok yanlış geldiler. Yanlış ifadeler kullandılar. Bizlerden çok hatalı talepleri oldu. Biz de bunu kendilerine net bir şekilde ifade ettik.”
Lastik-İş’in 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmesi için görüşmelerin ikinci oturumu başladı.