İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hz. Muhammed’i karikatürize ettiği iddiasıyla Leman Dergisi’ne soruşturma başlattı. Mizah dergisine başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medya hesabına ve internet sitesine ‘milli güvenlik ve kamu düzenin korunması’ kapsamında erişim engeli getirildi. Söz konusu erişim engeli İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 1 Temmuz 2025 tarihli ve 2025/6609 sayılı kararıyla alındı.
CİHATÇILAR DERGİYE YÜRÜDÜ
Söz konusu karikatür nedeniyle cihatçı İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen Büyük Doğu Akıncıları Derneği, Leman dergisinin önünde toplanma çağrısı yapmış ve grup tekbirlerle, derginin Beyoğlu’nda bulunan ofisine yürümüştü.
YERLİKAYA KARİKATÜRİSTİN GÖZALTINA ALINDIĞINI AÇIKLADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tepki çeken çizimi yapan karikatüristin gözaltına alındığını duyurmuştu. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Peygamber Efendimizin (S.A.V) karikatürünü yaparak nifak tohumları ekmeye çalışanları bir kez daha lanetliyorum. Bu alçak çizimi yapan D.P. adlı şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bir kez daha yineliyorum: Bu hayasızlar hukuk önünde hesap verecektir” ifadelerine yer vermişti.
