Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Liyakat hak getire… Memur olmak isteyenlere özel kalem kıyağı!

Başiskele Belediyesi’nde özel kalem müdürlüğü memuriyete geçiş basamağı olarak kullanıldı. Sadece 1 yılda 5 kişi buradan atanarak memur yapıldı. Sayıştay, “yapılan atamaların memuriyete sınavsız girişin bir yolu olarak kullanıldığı görülmüştür” dedi.

Başiskele Belediyesi’nde özel kalem

UgYur ENCY min 140Sayıştay 2018 yılı denetim raporunda Başiskele Belediyesi’nde yapılan memuriyet kıyağı gözler önüne serildi Sayıştay denetçileri yıllardır pek çok AKP’li belediyede memur kadrolarına atama için kullanılan özel kalem müdürlüğünün Başiskele’de oldukça aktif kullanıldığını tespit etti. Denetçilerin raporunda şu ifadeler yer aldı: “Başiskele Belediyesi’nin 2018 yılı hesabının incelenmesi sonucunda özel kalem müdürlüğü kadrosuna son seçim dönemi içerisinde 5 farklı kişinin atandığı ve hepsinin açıktan Yapılan atamalar incelendiğinde; yapılan atamaların memuriyete sınavsız girişin bir yolu olarak kullanıldığı ve atanan kişilerden bazılarının bir süre sonra memur olarak başka bir kadroya geçirildiği, bazılarının ise naklen başka bir kamu kurumuna tayin olduğu görülmüştür.

EŞİTLİK VE LİYAKATA AYKIRI

Sonuç itibariyle, özel kalem müdürlüğüne yapılan atamalarda; öncelikle Belediyede çalışan memurlardan ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlardan olması gerekliliğine uyulmadığı, bir seçim dönemi boyunca çalıştırılması esasına riayet edilmeyerek bu kadronun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanılır hale geldiği, bu suretle kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı bir durumun oluşturulduğu tespit edilmiştir.”