Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lütfü Türkkan’dan çiftliğinde kaçak yapı açıklaması

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve  Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki bazı kaçak yapıların yıkılması üzerine bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve  Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve  Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan‘ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki bazı kaçak yapıların yıkılması için çalışma başlatıldı. TOKİ ve orman arazisine yapıldığı belirlenen kaçak yapıların yıkılması için Dilovası Belediyesinin mahkemeye yaptığı başvuru bir süre önce kabul edildi. Şirketin yürütmenin durdurulması için yaptığı başvurunun Kocaeli 2. İdare Mahkemesince reddedilmesinin ardından belediye ve jandarma ekipleri, çiftliğe gitti. Belediye ve jandarma ekipleri, avukatlar gözetiminde çiftlikte bulunan bazı kaçak yapılardaki eşyaları kayıt altına aldı.

“KAÇAK YAPI YOK”

Yaşanan bu olayla ilgili Türkkan bir açıklama yaptı. Türkkan açıklamasında, yıkım kararı verilen bölgenin kaçak yapılan bir yer olmadığı, tapulu arazi üzerine kurulmuş bir çiftlik olduğu belirtti. Türkkan’ın açıklaması şöyle; “Bu yapılar köy sınırları içinde olduğu için ruhsata tabi değildir. Bu konuda uygulanması gereken 6360 sayılı on dört ilde  büyükşehir belediyesi ve yirmi yedi ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ‘un geçici 1. maddesinin 14. fıkrası uyarınca
(14) Bu Kanunla mahalleye dönüşen köylerde, bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla 25/4/2006 tarihli ve 5490 saydı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler ile bu yerlerde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri, yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatifler işletme ruhsatı almış sayılır.

“BELEDİYEDEN RUHSAT TALEBİMİZ OLMUŞ FAKAT…”

Bu işletmelerin bulunduğu binalar ile konutlardan, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar bitirilmiş olanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya belediye ya da üniversiteler tarafından fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapıldığı tespit edilenler ruhsatlandırılmış sayılır. Ayrıca bu yapılar elektrik, su ve bunun gibi kamu hizmetlerinden yararlandırılır. Ancak; bu fıkranın öngördüğü uygulamaların özel kanun hükümlerine aykırı olması durumunda, özel kanun hükümleri geçerlidir. Bu açık kanun hükmüne rağmen Belediyeden ruhsat talebimiz olmuş fakat bu talebimiz de reddedilmiş ve bu konuda İdare Mahkemesinde davamız açılmıştır. Ruhsat talebine ilişkin başvuru evrakımız da ektedir.

 “YETERLİ ALANIMIZIN OLDUĞU AŞİKAR”

Hakkımda yayılan bir diğer yalan ise bu çiftliğin TOKİ ve Orman arazisi üzerine inşa edilmiş olduğudur. Kaldı ki ekli tapulardan görüleceği üzere 29.980 bin m2Tik tapulu arazide 2700 m2 civarı bir kapalı alanın inşası için yeterli alanımızın var olduğu aşikardır ve başka arazilere taşma ihtiyacı duymayacağımız açıktır. Ayrıca tahliye için tarafımıza yeni bir süre verilmeden Cuma günü (18.06.2021) muhtara tebligat yapıp Pazartesi günü (21.06.2021) tahliye ve yıkım için çok sayıda belediye ekibi gelmiş, hayvanları ahırın dışına kontrolsüzce çıkarmışlardır. İçlerinde gebe olan hayvanlardan bir tanesi bu tahliye esnasında erken doğum yapmıştır.

“PİSLİKLERİNİZİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM!”

Bunlar yurt dışından dövizle satın alınmış hayvanlardır ve bu işletme ülke hayvancılığının geliştirilmesine katkı sağlayacak nitelikte bir işletmedir. Uygun ortam ve şartlar sağlanmadığı takdirde, bir gün sağılmadıkları yahut birkaç saat su verilmediği takdirde ölebilecek hassasiyettedirler. Yapılan bu uygulama her şeyden önce hayvan haklarına aykırıdır. Her şey bir yana; bu hukuksuz işlem ile orada istihdam yaratan, vergi veren,  Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan tanmsal üretim yapan bir işletmeyi yok ettiniz. Bunun kamudaki sorumluları hukuk önünde hesap vereceklerdir. Siyasi husumetleri ile bu işe tevessül edenlere de bir sözüm olsun. Pisliklerinizi, yolsuzluklarınızı, bu milletin kursağına nasıl çöktüğünüzü anlatmaya devam edeceğim.”