Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mahkeme fuhuş mağdurları için ilan yayınladı!

Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesi geçtiğimiz yıllarda fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak suçundan açılan davadaki gelişmeleri bildirmek adına mağdurlar için ilan yayınladı.

Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesi geçtiğimiz yıllarda fuhuşa teşvik etmek

Basliksiz 3 1Kocaeli’nin Gebze ilçesinde geçtiğimiz yıllarda bir fuhuş operasyonu düzenlenmişti. Söz konusu operasyonda Özbekistan doğumlu yaşları 27 ile 44 arasında değişen kadınların fuhuşa sürüklendiği ortaya çıkmıştı. 15 Mayıs’ta söz konusu olayla ilgili Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesi sanıklara 2 yıl hapis ve 100 TL para cezası verdi. Ancak sanıklar geçtiğimiz günlerde söz konusu kararı istinafa taşıdı. Mahkeme mağdur kadınlar Feruza Madraimova, Mukhraam Akhmadova ve Zebuniso Sherova’ya ulaşamadı. Kayıtlı ikametleri bulunmayan, nerede oldukları bilinmeyen mağdurlar için söz konusu istinaf başvurusu resmi ilanla duyuruldu.

MAHKEME İLAN YAYINLADI

Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin ilanında şu ifadeler yer aldı: “Mahkememizin 15.05.2024 tarih, 2023/398 Esas ve2024/433 Karar sayılı ilamı ile sanık Zeki Yarala’nın üzerine atılı Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik Etmek veya Yaptırmak veya Aracılık Etmek veya Yer Temin Etmek suçundan TCK.nın 227/2,62/1,52/2,53/1 ve 58/6 maddeleri gereğince 2 yıl hapis ve 100.TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği, verilen kararın sanık tarafından istinaf edildiği anlaşılmış olup, mağdur FERUZA MADRAIMOVA, Maratovna ve Reno kızı, 1980 ÖZBEKİSTAN doğumlu, mağdur MUKHARRAM AKHMADOVA, Chorıxon ve Nergize kızı, 1997 ÖZBEKİSTAN doğumlu ve mağdur ZEBUNISO SHEROVA, Batırovna ve Tacıhon kızı, 1987 ÖZBEKİSTAN doğumlu mağdurların tüm aramalara rağmen bulunamayan ve halen adresleri meçhul olduğundan 7201 sayılı Tebligat Kanununun 28. ve maddeleri gereğince ilanen tebliğ edilmesi, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün sonra ilamın tebliğ edildiği ve istinaf edilmemesi halinde dosyanın İstinaf’a gönderileceği hususu ilanen tebliğ olunur.26.09.2024.”