Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MasterChef’e kaç para ödedik?

Vatandaşın büyük geçim sıkıntısı yaşadığı ilimizin ulusal anlamda tanıtımı için gerçekleştirilen MasterChef Kocaeli programına kaç para harcandığı bu sebeple merak konusu. Vatandaş yemeye ekmek bulamazken televizyon ekranlarında aşçıların kentimizi tanıtmasına yüzlerce bin lira harcandığı iddiaları tepki topluyor. 

Vatandaşın büyük geçim sıkıntısı

TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye programının bu haftaki durağı Kocaeli oldu. Sevilen yarışmanın bu haftaki bölümü, Kocaeli’nin tanıtımı ve turistik değerlerinin ön plana çıkarmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Sekapark’ta çekildi. Yarışmacıların yapacağı yemekler ise Kocaeli yöresel mutfağından seçildi.

KARAMÜRSEL SEPETİ

Çekimleri Sekapark Uçurtma Tepesinde gerçekleşen Masterchef Türkiye programında ev sahipliğini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu yaptı. Genel Sekreter Gündoğdu, yarışmanın şefleri olan Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna’ya Karamürsel Sepeti hediye etti. Karamürsel sepeti içerisinde ise Kocaeli’nin kültürel hediyelikleri yer aldı. Usta şeflere İzmit Pişmaniyesi, Eşme Ayvası, Karamürsel Gazozu, Kocaeli Yemek Kitabı, Kocaeli Türküleri Albümü, Kocaelispor Atkısı ve Ormanya markalı tıbbi aromatik ürünler seti hediye edildi.

TURİSTİK MEKANLAR

Masterchef Kocaeli programında yayınlanmak üzere Ormanya, Maşukiye, Kartepe Camteras, Kocaeli’nin eli, Kapanca Sokak, Sekapark, Sırrıpaşa Konağı, Seka Kağıt Müzesi gibi Kocaeli’nin turistik mekanlarında detay çekimler yapıldı. Program esnasında bu görüntülerde tanıtım amaçlı yayınlanacak. MasterChef programının bir kente özel yapılması bedava değil. TV8 bu programların çekimi için belediyelerden veya valiliklerin yüklü miktarda ücretler talep ediyor. Talep edilen bu ücretler çoğu zaman tartışmalara da sebep oluyor.

KİLİS 500, BURSA 600 BİN TL İDİ

Hatırlanacağı üzere daha önce MasterChef programının Kilis’te çekilmesi için belediyenin 500 bin TL ödeme yaptığı gündeme gelmişti. Bursa’da ise söz konusu program için 2 yıl önce 600 bin TL’lik bir ödeme yapılmış, muhalefet partileri bu ödemelere karşı çıkmıştı. Ekmeğin 5 TL’ye, simidin 6 TL’ye satıldığı Kocaeli ekonomik krizi bütün yönleriyle hisseden bir kent. Vatandaşın büyük geçim sıkıntısı yaşadığı ilimizin ulusal anlamda tanıtımı için gerçekleştirilen MasterChef Kocaeli programına kaç para harcandığı bu sebeple merak konusu. Vatandaş yemeye ekmek bulamazken televizyon ekranlarında aşçıların kentimizi tanıtmasına yüzlerce bin lira harcandığı iddiaları tepki topluyor.