Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mazbatasını alan Tahir Büyükakın’dan önemli açıklamalar!

31 Mart seçimlerinin ardından, Kocaeli’nin tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Tahir Büyükakın, bugün mazbatasını aldı. Büyükakın, “Polemik yapmaya kalkacaklar. Geçtiğimiz dönemde hep böyle yaptılar. Alet olmayacağız hiçbir zaman. Bizim dilimiz bu kente huzur verdi geçtiğimiz beş yıl boyunca. Aynı şekilde devam edecek” dedi.

31 Mart seçimlerinin ardından,

31 Mart seçimlerinin ardından, Kocaeli’nin tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Tahir Büyükakın, bugün önemli bir adımı daha geride bıraktı. Bahçecik Kültür Merkezi, siyaset ve toplum hayatının önemli isimlerini ağırladığı büyük bir mazbata törenine ev sahipliği yaptı. Tahir Büyükakın, mazbatasını alarak resmi olarak 2. dönemine başlamanın haklı gururunu yaşadı. Bu özel gün, Ak Parti’nin Kocaeli’deki güçlü isimlerinin yanı sıra çok sayıda önemli figürü de bir araya getirdi. Törende Büyükakın’ı Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysal Tipioğlu, Cemil Yaman da yalnız bırakmadı.

CUMHUR İTTİFAKI DA ORADAYDI

Törene ayrıca, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü gibi yerel yönetimlerin önde gelen temsilcileri de hazır bulundu. Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus ve Cumhur İttifakı’nın ortağı siyasi partililer de Büyükakın’ın bu mutlu gününe şahitlik etti.Ak Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Halit Çokan, MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, İzmit ve Kartepe İlçe Başkanları Halil Güngör Dokuzlar ve Sadık Yılmaz, ve diğer ilçe başkanları da bu coşkuyu paylaşmak için oradaydı. Özellikle, MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ve BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil gibi farklı partilerden isimlerin de yer alması, siyasi birlik ve beraberlik mesajı olarak dikkat çekti.

BAKALIM VERİLEN SÖZLER TUTULACAK MI?

Törende kısa bir konuşma yapan Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Uzunca bir seçim maratonu yaşadık. Yaklaşık üç ay kadar sürdü. Hatta o önceki hazırlıklarını düşündüğünüzde dört aya sarkan bir süreçti. Bu süreçten alnımızın akıyla çıktık diye düşünüyorum. Türkiye’yle kıyasladığımızda oldukça başarılı bir sonuç elde ettik. Haklı olarak gururluyuz ve sevinçliyiz. İnşallah önümüzdeki beş sene boyunca da milletimize hizmet görevini gururla yerine getireceğiz. Bizim için tempo değişmiyor. Biz daha önce de defalarca söyledik. Biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız. Hiç durmadık, bundan sonra da koşmaya devam edeceğiz. Son bir ayda, iki ayda milleti hatırlamayacağız. Milletimizden hiçbir zaman yüz çevirmeyeceğiz. Sürekli olarak yani şu andan itibaren bayram tatili bile yapmadan çalışmaya devam edeceğiz. Milletimiz de gereken takdiri bir beş yıl daha geçtiğinde yine aynı şekilde milletin yanında duranlarla durmayanları birbirinden ayırt edecek. Bakalım verilen sözler tutulacak mı? Zaman her şeyi gösterecek. Geçtiğimiz beş yılda tutulmayan sözler önümüzdeki beş yıl da muhtemelen ama tutulmayacak. İnşallah tutsunlar sözlerini. Yani biz onların başarısızlığı üzerine başarıyı inşa edecek bir siyasi kültür olmadık hiçbir zaman. Ama hizmet etmek, her zaman başarı için mücadele ettik. Birileri başarısız olsun da biz başarı görülelim diye hiç uğraşmadık ama onlar bizim başarısız olmamızı kendilerine başarı sayan bir kültürden geliyorlar maalesef.

POLEMİK YAPMAYA KALKACAKLAR

Biz hiçbir zaman polemik yapmayı, siyaset yapmanın bir biçimi olarak görmedik. Doğru da bulmadık. Seçim döneminde onların polemiklerine cevap vermek için gereken şeyleri elbette söyledik. Gerekirse elbette söyleyeceğiz sessiz kalmayacağız. Bunu bilmelerinde fayda var ama tevazuumuz suskunluğumuz, hoşgörümüzden, acizliğimizden değil. Gereken cevabı vermeyi de biliriz. Suskunluğumuz bu millete olan saygımızdan, edebimizden, adabımızdan oluyor çoğu zaman. Biz şimdi önümüzdeki dönem yine beş yıl boyunca hizmet üretmek için çalışmaya devam edeceğiz var gücümüz çalışacağız. Polemik yapmaya kalkacaklar. Geçtiğimiz dönemde hep böyle yaptılar. Alet olmayacağız hiçbir zaman. Bizim dilimiz bu kente huzur verdi geçtiğimiz beş yıl boyunca. Aynı şekilde devam edecek. Küskünlük, kırgınlık, kavga, gürültü bizden görmedi insanlar geçtiğimiz beş yılda, önümüzdeki beş yılda görmeyecekler. Bu kentin huzurunun teminatı biz olacağız göreceksiniz.

DEVLET ADAMI HASSASİYETİYLE

Geçtiğimiz beş yılda bu kentin kavga ortamına sürüklenmemesinin teminatı bizdik. Önümüzdeki dönemde de biz olacağız. Biz bu kente hep ağabeylik yaptık. Önümüzdeki süreçte de aynı şekilde devlet adamı hassasiyetiyle bu görevimizi icra edeceğiz. Sadece siyasi polemiklerle kentin bir gelecek inşa edemeyeceğini biliyoruz. Sadece göz boyamayla vaatle günü kurtaran faaliyetlerdi. Şehre hayırlı hizmetler yapılamayacağını, şehrin geleceğini Inşa edilemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bu doğrultuda da sağduyuyla akıllı adımlar atarak, yerli yerinde işler yaparak sürekli milletimize yüzümüze dönük olarak çalışmaya devam edeceğiz.”