Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Medical Park’ta skandal!

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yer alan Medical Park hastanesinde büyük bir skandal yaşandı. Penisilin alerjisi olan hastaya penisilin grubu ilaç yazdı. Ölüm riski olabilecek bu durum sağlık ocağı personeli tarafından fark edildi. Hastaya söz konusu iğne yapılmadı.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yer

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.Kocaeli’de sağlık sektöründe büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sadece kamu hastanelerinde değil özel hastanelerde de peş peşe şikayetler geliyor. O şikayetlerden biri de Medical Park’tan geldi. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yer alan Medical Park hastanesinde büyük bir skandal yaşandı. Penisilin alerjisi olan hastaya penisilin grubu ilaç yazdı. Ölüm riski olabilecek bu durum sağlık ocağı personeli tarafından fark edildi. Hastaya söz konusu iğne yapılmadı.

ALERJİSİNİ SORMADI

Hastane yaşadıklarını şikayetvar.com üzerinden yayınlayan Aslı isimli vatandaş şu ifadeleri kullandı: “23.02.2022 ‘de Medical Park Kocaeli Hastanesi’nden KKB ® Hekimi *** ***’ a randevu aldım. Muayenede bana alerjin var mı diye sormadı. E-nabız ®’dan da bakmamış. Penisilin alerjim olmasına rağmen bana penisilin grubu ilaç; antibiyotik 1000 mg. A doz duyarım olmasına rağmen de bana 3 tane 1000 mg. lik antibiyotik iğne yazmış. Eczaneden ilaçları aldım. Sağlık ocağına gittiğimde alerjim olduğu için bu iğneleri yapamayacaklarını söylediler.

İĞNEYİ NEREDE OLACAĞINI SÖYLEMEMİŞ

Medical Park Kocaeli Hastanesi, KBB Hekimi ** *** alerji bilgilerime bakmadan ve sorgulamadan alerjimin olduğu ilaçlar yazmıştır. 24.02.2022 tarihinde saatlerce kendisine ulaşmaya çalıştım. 16.05’te hastane şikayetleri ve personellerle tartışma yaşadıktan sonra ulaşabildim. Durumu kendisine izah ettim. Sağlık ocağının antibiyotik iğnesi vurmadığını söyledim. ‘Siz bana sağlık ocağında iğne olacağınızı söyleseydiniz ben size bu iğnenin yalnızca hastanede olması gerektiğini söylerdim’ diyor. Bunu benim mi söylemem gerekiyor?

E-NABIZDAN HASTA GEÇMİŞİNE BAKILMAZ MI?

Hekim alerjiniz var mı diye sormaz mı? Hekim e-nabızdan hasta geçmişine bakmaz mı? Hekim bir ilaç yazıyor ise bunu yazdım demez mi, bilgilendirme yapmaz mı? Reçeteyi almışsınız reçete iptali yapamam, sağlık sigortanız varsa yeniden gelin muayene açalım diyor. Dün muayenede de çalışıyorsanız rapor yazayım, bugün de telefonda ben size rapor yazmışmış mıydım diyor. Alakasız konular açıyor. Zaten özel sağlık sigortan var yanlışlık olduysa gene gelirsin ne olacak demeye getiriyor. Rahat bir şekilde rapor teklif ederek, yaptığı hatayı örtmeye çalışıyor.

HASTA ÇOK MAĞDUR OLDU

Ben de hastaneye 40 dakikalık mesafede oturduğumu ve muayeneye gelemeyeceğimi söyledim. ‘Sağlık ocağına gidip 500 mg. Kladig penisilin yazdırın’ dedi. Sağlık ocağına gittim ve bu ilacı yazamayacağını çünkü dün eczaneden antibiyotik aldığımı söyledi. Sonuç olarak alerjim olan iğneler ve antibiyotik haplarla ilaç aldım kullanamıyorum. Hastayım ve eczaneden yanlış ilaç aldım diye yenisini yazdıramıyorum.

TİCARETE DAYALI CÜMLELER

E-nabız bilgisine bakmayan, alerji geçmişini sorgulamadan ilaç yazan ve yanlış tedavi uygulayan doktor *****’dan şikayetçiyim. Ayrıca sürekli rapor teklif etmesi, özel sağlık sigortanız var mı gibi, ticarete dayalı cümleler kurması beni rahatsız etmiştir. Özel sağlık sigortam var diye ve özel hastanede çalışıyor diye bana kolay yoldan rapor teklif etmesini, yanlış ilaç yazıp gene muayeneye çağırmasını etik bulmuyorum.”