Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meral Akşener: Birbirimizin ayağına basmayacağız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nin (İZGİM) açılışında konuştu. Akşener, “Partili cumhurbaşkanlığı meselesi değiştikten sonra rekabet etmeye hakkımız olacak ama bugün birbirimizin ayağına basmayacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı

İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) bugün düzenlenen törenle açıldı. Törenin açılışına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Törenin açılış konuşmasını İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptı. Hürriyet konuşmasında şunları kaydetti: “Kendisine kırmadığı için teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimizde kadınlar ve çocukların önceliğimiz olduğunu söylemiştik. Kadınların hayallerinin peşinden koşabildiği bir dünya hayal değil dedik. Yeni projemiz olan Kadın Girişimciler Merkezimizi hayata geçiriyoruz.  Kadınların yerel karar alma mekanizmalarında eşit temsil edildiği, çalışma yaşamında eşit yer aldığı, şiddete maruz kalmadığı kadın dostu kent İzmit için çalışıyoruz. İstiyoruz ki kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilsin.

KADINLARA KREDİ İMKANI

İzmit’te desteklenmesi gereken kadın ve çocukların ihtiyaçları bu merkezde gerçekleştirilecek. Kadınların kendi kendilerine gelir yaratmaları amacıyla da mikro kredi imkanını vermiş olacağız. Kadınlar bir araya gelerek bu merkezin kredi imkanından da faydalanabilecek. Evde üretim yapan kadınların da bu merkez vasıtasıyla gelir sağlamasına destek olmaya devam edeceğiz.  Hastalıklarda beslenme, gebelik, emzirme, sporcu beslenmesi gibi birçok alanda ücretsiz diyetisyen hizmeti bu merkezde olacak.

HAYIRLI OLSUN

Ücretsiz bir çocuk oyun evi oluşturduk. Kadınlarımız çocuk oyun evinden ücretsiz bir şekilde merkezimizden faydalanabilecek. Yine ortaokul ve lise öğrencileri için etüt merkezi kurduk. Bu etüt merkezinden çocuklarımız ücretsiz olarak faydalansın istiyoruz. Kadınların kendi ayakları üzerinde durmasına çok önem veriyoruz. İzmit Belediyesi olarak kadınların mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz. Kadınlarımızın gücünün farkında olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadın Girişimciler Merkezimizin herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Hürriyet’in açılış konuşması sonrasında Meral Akşener söz aldı. Akşener şöyle konuştu: “Bugün de bütün vatandaşlarımız huzurunda siz gazilerimize şükranlarımız sunuyorum Burada çok güzel bir tablo var. Pek çok siyasi, partinin temsilcileri, burada. İzmit Belediyesi’nin kadın belediye başkanını kadınlara dair oluşturduğu bir kadın merkezinin İZGİM’in açılı için bir araya geldik. Bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Millet İttifakı belediye başkanları seçildikten sonra bir temel iddia vardı. Sosyal belediyecilik kavramından uzak olacakları, alışıldığı gibi yandaş kayıracakları, böyle bir iddianın muhatabı oldular ama Allah’a şükür ki hiçbirisi İzmit Belediye Başkanı, İstanbul Belediye başkanları, Ankara ve diğer belediyelere baktığınız zaman her biri sosyal belediyecilik anlayışına uygun davranış gösterdiler.

PARLAMENTER SİSTEM

Yanılttığınız için size teşekkür ediyorum. Şeffaflık üzerine, yapılan ihalelerin açıklığın şeffaflığın yer aldığı işler yaptığınız için teşekkür ediyorum. Demek ki  İzmit’in  kaynakları  var ki 51 milyon borç ödemişsiniz. Allah yardım edece ve milletimizin teveccühüyle partili cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden, yapılan seçimle önce cumhurbaşkanı değişimini sağlayacağız, daha sonra da hukukun ve adaletin tesis edildiği parlamenter sisteme geçilecek.

KOCAELİ ENTERESAN BİR YERDİR

Türkiye refahın vatandaşa yayıldığı yeni bir anlayışla yoluna devam edecek. Siz belediye başkanlarına düşen şey bu ilkelere riayet etmek ve verdiğiniz sözleri tutmaktır. Kocaeli enteresan bir yerdir Türkiye’de çok önceleri bir il belediyesinin kadın belediye başkanını seçmiş bir yerdir. Kocaeli’de doğmuş her kadının Leyla ablası olan Leyla Atakan’ı, sonra Fatma Kaplan Hürriyet’i seçmiş bir ildir. Kocaeli milli mücadelede Kara Fatma’yla yol alma, görev alma şekliyle ortaya koymuştur. Yani İstiklal mücadelesinde biz varız.

AK PARTİ VE İNSAN ZENGİN ETME…

Elbette bu partili cumhurbaşkanlığı meselesi değiştikten sonra rekabet etmeye hakkımız olacak ama bugün birbirimizin ayağına basmayacağız, bu birlikteliğin sağladığı sorumluluğunu yerine getireceğiz. İlginç bir 2 yıl geçirdim. Enteresan bir sonuca gidiyor iş. 2 şey görüyorum. Ak Parti’nin  ilçe belediyeleri üzerinden oluşturduğu bir farklı bir insan zengin etme durumu oluşmuş. Yolsuzluğu bitirmeye gelen arkadaşlarımız 3 Y’nin belediyeler eliyle kurumsallaştığı bir sisteme geçmiş. Belediye eliyle zenginleşmiş olanlar var. Zenginler var hepsi Ak Partili, bir de dışlanmışlar var. Bir de fakirler. Onlar her partili biliyor musunuz? Ağrı’da aynı, Kars’ta da aynı bir başka şehirde de de aynı. Vatandaşın artık yeter dediği bu kayırmacılık anlayışını yıkmak gibi bir göreviniz var. Allah utandırmasın. Allah bu hizmetlerin hayırlara vesile etsin. Kocaelili kadınlarda Hürrem Sultan metodu geçmez. Ağlamak geçmez genellikle saldırırız. Yıkarız, bir şekilde çözeriz.”