Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mersen’de eylem var: Zorbalığı hak görüyorlar!

Gebze OSB’de bulunan Mersen fabrikasındaki işçiler, işverenin toplu iş sözleşmeleri için masaya oturmaması üzerine masaya oturmaması üzerine greve çıktı. 

Gebze OSB'de bulunan Mersen

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mersen fabrikasında işverenin toplu iş sözleşmesi için işçilerle masaya oturmaması üzerine DİSK/ Birleşik Metal-İş üyeleri greve çıktı. 61 işçinin fabrika önünde 08.30’da direnişe başladıklarını duyurdu.

Birleişk Metal İş Sendikası konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2022’de çoğunluğu sağlayarak, toplu iş sözleşmesi için yetki başvurusu gerçekleştirdikleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başvuruyu kabul etmesine rağmen işveren tarafının sendikanın yetki tespitine itirazı olduğunu ve hukuksal sürecin iki yıldır sürdüğünü ifade etti.

“4 ÜYEMİZ İŞTEN ÇIKARILDI”

DİSK/Birleşik Metal-İş açıklamasında; “Yasal toplu sözleşme sürecinin başladığı işyerinde işveren, toplu sözleşme için masaya oturma çağrımızı karşılıksız bırakarak görüşmelere katılmadı” dedi. Yaşanan dava sürecinin sendikanın lehine sonuçlanmasının sonrasında işveren tarafına toplu sözleşme teklifi yapıldığı aktarılırken; “7 Şubat 2024 tarihinde 4 üyemiz işten çıkarıldı. Üyelerimiz, yasal ve anayasal haklarına sahip çıkmak için fabrika içerisinde demokratik tepkilerini ortaya koydu. Mersen işvereni, sendikamızın işyerinde örgütlendiği ilk tarihten itibaren sendika karşıtı tutumunu ısrarla sürdürdü” açıklamasında bulundu.

“ZORBALIĞI KENDİLERİNE HAK GÖRÜYORLAR”

Sendika teklifine dair yapılan açıklamada; “Mersen işçilerini enflasyon karşısında ezdirmeyecek bir toplu sözleşme taslağı hazırladık. Teklifimizde işçilerin mevcut ücretlerine birinci altı ay için yüzde 115 zam yapılmasını önerdik. İkinci, üçüncü ve dördüncü altı aylık dilimlerde enflasyon + 5 puan olarak zam teklifimiz toplu sözleşme taslağımızda yer aldı. İşveren tarafı ise bu önerilerimize karşılık işçilerin iradesini yok sayarak sendikayla masaya oturmamayı tercih etti. İşverenler ise dilediği hukuksuzluğu, zorbalığı yapmayı kendilerine hak olarak görüyor” denildi.