Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meslek liselerine ekmek ürettirilecek!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022’nin sonuna kadar 1 milyon genci mesleki eğitim merkezleriyle buluşturacaklarını belirterek, “Mesleki eğitim merkezlerine kayıt yaptıran tüm gençlerimize ayda bin 275 TL devlet olarak destek veriyoruz. İş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı da sigorta alıyoruz. 3. yılın sonunda da kalfa olanlar yüzde 30 alıyordu, onu da yüzde 50’ye çıkardık” dedi. Özer, 81 ildeki meslek liselerinden 100’üne ekmek üretim tesisi kurulacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla “Mesleki Eğitimi Tercih Eden Öğrencileri Destekleme İş Birliği Protokolü” imzalandı. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı.

Mesleki eğitim merkezlerini tüm Türkiye’de güçlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Özer, “Mesleki eğitim merkezleri biliyorsunuz haftada 1 gün okula 4 gün işletmeye giden doğal mesleki eğitimin Türkiye’deki karşılığı. 25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yürürlüğe giren 3300 sayılı Mesleki Eğitim Kanunundaki önemli değişiklikten sonra 159 bin olan çırak-kalfa sayısı bu ülkede 530 bine çıktı. Bugün itibariyle 530 bin çırak-kalfadan bahsediyoruz. Kat sayı uygulamasından önce Türkiye’deki mesleki eğitim merkezlerindeki çırak-kalfa sayısı 249 bin 774’müş. Bugünkü gelinen nokta, katsayı uygulamasının hasarlarını artık tedavi eden, yeni açılımlarla çok daha güçlü şeyler söyleyen, geleceğe umutla bakan bir meslek eğitimi inşası.

DESTEK VERİLİYOR

Cumhurbaşkanımızın da kamuoyuyla paylaştığı gibi 2022’nin sonuna kadar 1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız. Mesleki eğitim merkezlerine kayıt yaptıran tüm gençlerimize ayda bin 275 TL devlet olarak destek veriyoruz. İş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı da sigorta alıyoruz. 3. yılın sonunda da kalfa olanlar yüzde 30 alıyordu, onu da yüzde 50’ye çıkardık. Dolayısıyla o kardeşlerimiz de 2 bin 125 TL ücret alıyor. İşte bu burslarla o okuyan gençlerimiz bin 275 artı 300, 2 bin 125 artı 300 TL ile yollarına devam edecek. Bunun ülkemizin özellikle küçük ve orta ölçekli sektör için çok kıymetli olduğuna inanıyorum.” dedi.

GÜNLÜK 1 MİLYON EKMEK ÜRETİMİ

Özer ayrıca, “Buradan ilk defa açıklıyorum. Türkiye’de 81 ilde 100 noktadaki meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız. Günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle, o liselerin satış büfelerinde vatandaşlarımızı düşük fiyatlı ekmekle buluşturacağız.” dedi..