Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEYDER: Bu kentin bize ihtiyacı var!

MEYDER yöneticileri kuruluş amaçlarını ve kentin eğlence sektörünün sorunlarını Bağımsız Kocaeli’ye anlattı. MEYDER yöneticileri “Bu kentin bize bizim bu kente ihtiyacımız var” dedi.

MEYDER yöneticileri kuruluş amaçlarını

Merkez Eğlence Yatırımcıları Derneği (MEYDER) yöneticileri kuruluşunu ilan ettikten sonra Bağımsız Kocaeli’ye özel açıklamalarda bulundu. Bağımsız Kocaeli’yi ziyaret eden dernek yöneticileri Metin Alaçam, Erkan Özdemir, Akgün Öztürk ve Güçlü Aslan derneğin kuruluş amacını ve hedeflerini anlattı. MEYDER yöneticilerinin açıklamalarından satırbaşları şöyle; “Biz yalnız kaldığımızda neleri kaybedebileceğimizi bugüne kadar gördük. Esnaflar tek kaldığında kolay lokma oluyor. Tek başımıza değil, toplu olarak hareket etmek için bir araya geldik. Muhatap alınacağımız resmi bir yapı oluşturduk MEYDER çatısı ile.

NEDEN DERNEKLEŞTİLER?

Biz Kocaeli’de eğlence mekanlarının bütün sorunlarında muhatap olmak istiyoruz. Yetkililerle esnafımız arasında bir köprü oluşturacağız. Belediye başkanlarını ziyaret edeceğiz. Yöneticilerle görüşeceğiz. Şu anda 23 ilde benzer dernekler kuruldu. İlerleyen süreçte bir federasyonlaşma yoluna gidilebilir. Alkollü eğlence mekanları batma noktasına geldi bugün. Sektörün pek çok sorunu var. Bu konuda tek tek esnafların elinden bir şey gelmiyor. Ancak birleşerek dernek çatısı altında toplandığımızda ne kadar etkili olabileceğimizi biliyoruz.

TURİZM KENTİ KOCAELİ

Biz MEYDER olarak Kocaeli’nin kötü çocukları olmadığımızı herkese anlatmak istiyoruz. Yasal bir iş yapıyoruz. Yasalara eksiksiz uyuyoruz. Amacımız daha güzel mekanlarda, nezih bir ortamda hizmet sunabilmek. Kocaeli’nin bir turizm kenti olacağı konuşuluyor. Herkes gibi biz de biliyoruz ki eğlence sektörü olmadan turizm olmaz. MEYDER olarak bu konuda üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Turizm şurasına bu sebeple katıldık, destek sunduk. Şu anda İzmit merkezde otopark sıkıntı, mekan kapasiteleri sıkıntı. Bu sıkıntılar ın giderilmesi için girişimlerde bulunacağız.

İNSANLAR KOCAELİ’DE 2 GÜN KALIYOR

Kocaeli bir eğlence bölgesini hak ediyor. Kent merkezi çok sıkışmış durumda. Geniş bir alanda, gerekli bütün altyapı çalışmaları tamamlanarak Kocaeli’ye faydalı hizmet sağlayacak mekanlar oluşturmak istiyoruz. Kocaeli’nin eğlence hayatının güçlenmesi gerekiyor. Bunun için de daha modern tesislerin önü açılması gerekiyor. Turizm şuarasındaki en önemli konu bu idi. Türkiye’de dışarıdan en fazla gelen insan sıralamasında Kocaeli 6. sırada. Ama en fazla 2 gün kalıyor ve gidiyorlar. Biz turizm konusunda markalaşmak istiyorsak bunun en önemli ayağı eğlence merkezleridir. Modern eğlence merkezleri tasarlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Biz bu konuda önemli bir paydaşız.

KENTİN BİZE İHTİYACI VAR

Biz siyasetçi değiliz. Siyasi olarak bakmıyoruz bu işe. Biz işletmecileriz ve tek derdimiz bu kente hizmet vermek. Biz bu kadar işçi ve memurun çalıştığı bir kentte insanların stres atabileceği en önemli etkinliklerinden birini gerçekleştirebileceği, enerjisini atıp deşarj olabileceği hizmetlerden birini veriyoruz. Bu kentin bize bizim de bu kente ihtiyacımız var. MEYDER olarak kentin eğlence mekanları ile kent halkını en iyi şekilde buluşturmak için girişimlerimiz sürecek.”