Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’li Özhan Kurt dava açıp geri döndü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştiriliyor. Nisan ayı meclisinde önemli bir gelişme de yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. . Aynı zamanda Kocaeli Barosu yönetim kurulu üyesi olan Özhan Kurt, MHP ve Devlet Bahçeli’nin destek verdiği çoklu baro sistemi tartışılırken, “savunma yürüyor” başlıklı basın açıklamasına katılmış, hatta Gebze Adliyesi önündeki açıklamayı bizzat okumuştu.

ÜNLÜ ÖNCE “BİLGİM VAR” DEMİŞTİ

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü o günlerde bir gazetecinin sorusu üzerine meclis üyesi Kurt’a sahip çıkmış ve “Biz meclis üyelerimizin nerede ne yaptığını bilen bir teşkilatız. O günkü konuşmalarda da MHP İl Teşkilatına bilgi alarak yapıldığının altını çizmek istiyorum. Hiç kimse teşkilata rağmen bir şey yapmamıştır. Hepsi kontrolümüz altındadır” ifadelerini kullanmıştı.

SONRA “ İSTİFA ETTİ” DEDİ

Ancak bu açıklamadan birkaç gün sonra Özhan Kurt’un meclis üyeliğinden istifa ettiğine dair dilekçe parti yönetimi tarafından Derince Belediye Başkanlığına verildi. İl Başkanı Aydın Ünlü konuyla ilgili olarak, Kurt’un istifa ettiğini ve meclis üyeliğinin düştüğünü ifade ederken, Özhan Kurt bir gün sonra dilekçenin kendisine ait olmadığını açıklamış ve İdare Mahkemesine başvurmuştu.

İL DİSİPLİN KURULU İHRAÇ ETTİ

Öte yandan il yönetim kurulu da Özhan Kurt’un partiden ihraç edilmesiyle ilgili olarak İl Disiplin Kuruluna talepte bulundu. Bunun üzerine Kurt’un yazılı savunmasını alan İl Disiplin Kurulu, dosyayı 12 Ekim’de karara bağladı ve Özhan Kurt’u partiden ihraç ettiğini açıkladı.

PARTİ ÜYELİĞİNİN DEVAMINA

İhraç kararlarına itirazlar Merkez Disiplin Kuruluna yapılıyordu. Özhan Kurt da MDK’ya itirazını yaptı, programa parti yönetiminin bilgisi dahilinde gittiğini aktardı, delillerini sundu. MDK 3-3.5 aylık bir zaman diliminin ardından kararını açıkladı, ihraç kararının iptaline ve Özhan Kurt’un parti üyeliğinin devamına karar verdi.

KARAR KESİN

Öte yandan Özhan Kurt’un, parti yönetimi tarafından Derince Belediyesine sunulan istifa dilekçesine dair idare mahkemesine açtığı dava da sonuçlandı. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi uygulamayı hukuksuz buldu ve istifa kararını geçersiz saydı. Karar Derince İlçe Seçim Kuruluna da iletilince, Kurt’un meclis üyeliklerine dönmesi için önünde herhangi bir engel kalmadı.

ERHAN AKPINAR AYRILDI

Bu gelişmenin ardından MHP’li Özhan Kurt, Büyükşehir Belediyesi meclisine davet edildi. Bugün Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesinin nisan ayı meclis toplantısına Özhan Kurt da katıldı. CHP’li Erhan Akpınar ise MHP’li Özhan Kurt’un meclise dönmesinin ardından Büyükşehir Meclisinden ayrıldı.