Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Midyeci Ahmet İzmit açılıyor!

İzmit kent merkezinde Yürüyüş

İzmit kent merkezinde Yürüyüş Yolu’nda yer alan köşe binada Mado battı. Tutunamayan Mado’nun yerine açılan yeni marka da başarılı olamadı. Yıllardır boş duran binaya İstanbul’dan Türkiye’nin ünlü markalarından Midyeci Ahmet İzmit İÇİN talip oldu. Midyeci Ahmet binada tadilat çalışmalarına başladı. Çalışmaların yaz ortasında tamamlanması ve Midyeci Ahmet İzmit’in kapılarını açması bekleniyor. Midyeci Ahmet İzmit, Yemeksepeti üzerinden İzmit’in dört bir yanına paket servis de verecek.

MİDYECİ AHMET KİMDİR?

Midyeci Ahmet kendi markasını şöyle anlatıyor: “Annem ve babam midye işini İzmir’de öğrenmişler. Ailem ile İstanbul’a geldiğimde henüz 5 yaşındaydım. 7-8 yaşlarında Şişhane’de Tevfik Sağlam İlkokulu’nun önünde midye satmaya başladım. 12 yaşımda ise Taksim Sıraselviler’de eski Kemancı Bar önünde seyyar tezgahta midyelerimi satmaya devam ettim.

SU SATARAK BAŞLADI

Çocukken henüz midye satmaya başlamadan önce su satardım. Rahmetli annem su tezgahımı hazırlar, İstiklal Karaköy Tüneli’nin oraya getirirdi. İnsanlar susadıkça benden su alırlardı. Okuyamadım. Çalışmak zorundaydım. Tek hedefim aileme en çokta anneme yardım etmek, destek olmaktı. İlk işim buydu. Daha sonra çeşitli okulların önünde çalışmaya devam ettim. Hiç okula gitmedim derken aslında en çok okula giden ben olabilirim. Hergün sabah, öğlen demeden okula gittim.

MEKAN AÇMAYA KARAR VERDİ

Askere gidene kadar yaptığım tek şey sürekli çalışmaktı, döndüğümde seyyar olmaktan ziyade mekan açmaya karar verdim. Mekan açıp işimi daha çok büyütmek istedim. Çevremde beni tanıyan, seven midye müdavimlerim neden bu şekilde çalışıyorsun, başka bir şey yapmalısın, daha iyi şeyler yapabilirsin diyordu. Bende nereden başlayacağımı bilmiyordum. İlk önce kendime bir kartvizit bastırdım. Paket servisine başladım, ilk servis deneyimlerim baya başarısız oldu, ticari taksi ile paket servisi yapıyordum. Paketin 3 mislini taksiye vermek durumunda kalıyordum. Artık dükkan açmaya kesin olarak kararımı vermiştim.

BEYOĞLU’NUN ARKA SOKAKLARINDA…

Beyoğlu’nun arka sokaklarında bir dükkan açtım, çok şanslı değildim, sorunlarla uğraşırken en sonunda ‘’Midyeci Ahmet’’ tabelasını astım. 1 ay dayanabildim, kapatmak zorunda kaldım 1.5 yıl boyunca kendi mutfağımda eşim Deniz Hanım ile birlikte midyelerimizi yaptık. Bir süre sonra da Beşiktaş’ta kendi markamla şu anki Midyeci Ahmet’i açtım, markam da tescillenmiş oldu.

10 BİN MİDYEYİ EŞİYLE YAPTI

Beşiktaş’ta 1000 adet midye ile bu işe başlamış olduk. Eşim ve iki arkadaşımız ile birlikte hem üretiyor, hem satıyor, hem de iyi bir marka olabilmek adına var gücümüzle mücadele ediyorduk. Eşimle beraber ilk midye yarışmasında 10.000 tane midyeyi tek başımıza yaptık.18 saat boyunca yarışma için midye doldurduk. Yarışmayı düzenledik ve oldukça güzel tepkiler aldık.

YARIŞMA DÜZENLEDİLER

2. yarışmamızı 2. yıl sonunda düzenlemeye karar verdik. Bir gün Instagram üzerinden İzzet Çapa bizi paylaşmış, o paylaşımıyla birlikte Midyeci Ahmet’e akın akın insanlar gelmeye başladı. O gün bugündür ilk günkü gibi heyecanlı, hevesli ve işimizi aşk ile yapmaya devam ediyoruz. Müşterilerimizin beğenerek tükettiği ve benimde gurur duyduğum lezzetle buluşma anı! Afiyet olsun efendim.”