Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kocaeli’de konuştu: Kocaeli’ye özel ihtimam göstereceğiz

MEB Bakanı Mahmut Özer Kocaeli’de il eğitim toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Özer, “Kocaeli’ye sadece Anadolu’dan değil İstanbul’dan da göçler başladı. Onun için yeni okul ihtiyaçlarını karşılamak için de bakanlık olarak Kocaeli’ye özel ihtimam göstereceğiz” dedi.

MEB Bakanı Mahmut Özer

Özgun imzaMilli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, bugün Kocaeli’ye geldi. Bakan Özer, ilk olarak Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, birim müdürleri hazır bulundu. Özer, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

2 MİLYAR 285 MİLYONA ÇIKARDIK

Kurum müdürleri ve katılımcılarla birlikte İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştiren Bakan Özer, toplantı sonrası basın açıklaması yaptı. Özer, yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;  “Kocaeli ilimizin il değerlendirme toplantısını tamamladık. Hem mevcut durumu görebilme imkanımız oldu hem de eksiklikleri hızlı bir şekilde giderebilmeyle ilgili ne gibi adımlar atabileceğimizi etraflı bir şekilde tartıştık. Şu anda Kocaeli’de Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim yatırımlarının toplam bütçesi 960 milyon TL. Bugünkü toplantımızda 1 milyar 375 milyonluk ilaveyi Kocaeli’ye verme kararı aldık. Böylece 960 milyonluk eğitim yatırımını 2 milyar 285 milyona çıkarmış bulunuyoruz.

15 TANE GÜÇLENDİRME YAPILMASI GEREKEN OKUL

Burada en büyük önceliğimiz tüm Türkiye’de okullarımızın güvenli haline kavuşması için yıkım yapım çalışmaları, güçlendirme çalışmaları devam ediyor. 2022 yılının sonuna kadar biz bu çalışmaları büyük oranda bitirmeyi hedefliyoruz. Onun için bütçemizi ağırlıklı olarak bu alanda kullanmayı hedefledik. Şu anda Kocaeli’de 15 tane güçlendirme yapılması gereken okulumuz kaldı. Bunlar da hızlı bir şekilde bugünkü yatırım programına dahil edilerek yılın sonuna kadar bitirmiş olacağız. Buna ilave olarak dört tanesi özel eğitim anaokulu olmak üzere Kocaeli’ye 6 tane anaokulu yatırım programına dahil ettik. MEB olarak son bir yıldaki en büyük önceliğimiz okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarının arttırılması. Bunun için çok kapsamlı bir çalışma yaptık.

KOCAELİ’NİN KAPASİTESİNİ ARTTIRACAĞIZ

Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde 3 bin bağımsız anaokulu yapmak için yola çıktık. Şu ana kadar 2 bin 50 bağımsız anaokulunu tamamlamış bulunuyoruz. 15 bin 500 bağımsız anasınıfı, 2 bin 50 bağımsız anaokulunu tamamladık. Bu atılımlarla 5 yaştaki okullaşma oranlarını yüzde 65’ten yüzde 97’ye ulaştırmış bulunuyoruz. Kocaeli’de mevcut anaokulu yapımlarına ilave olarak bu 6 yeni anaokuluyla Kocaeli’nin kapasitesini inşallah arttırmış olacağız. İlkokul, ortaokul ihtiyaçları ile ilgili 5 tane yeni ilave yatırımı Kocaeli’ye kazandırmış bulunuyoruz. Okullarımızın hızlı bir şekilde büyük oranda tamamlanması bizim en büyük önceliklerimizden bir tanesi. Bu kapsamda da 100 milyonluk ilave yatırımla Kocaeli’deki okullarımızı büyük oranda bitirmiş olacağız.

KOCAELİ’DEKİ OKULLARA 85 MİLYONLUK BÜTÇE

Okullarımıza ilk kez bütçe gönderdik. Yaklaşık 5 buçuk milyar TL’lik bütçeyi bugün itibariyle okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. Okullarımız artık temizlik, onarım, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını hiç kimseye başvurmadan kendilerine gönderilen bütçe ile karşılayabilir duruma geldiler. Bu kapsamda Kocaeli ilimizdeki okullarımıza 85 milyonluk bütçeyi göndermiş bulunuyoruz. Toplantıda gördüğümüz en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi özel eğitim ile ilgili uygulama okullarının sayısının arttırılmasına yönelik talep oldu. Bu kapsamda 3 farklı ilçemize üç tane özel eğitim uygulama okulu yapma kararı aldık. 30 tane farklı lokasyonlarda özel eğitim uygulama okulu var. Bu üç tane ile 33’e çıkarmış olacağız. Yeni yatırımlarla da özel eğitimle ilgili tüm ihtiyacı Kocaeli’mizde karşılamış bulunacağız.

KOCAELİ’YE ÖZEL İHTİMAM GÖSTERECEĞİZ

Bugünkü toplantımız verimli geçti. Yeni yatırımlarla Kocaeli ilimizi desteklemek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Kocaeli nüfus olarak, demografik yapı olarak sabit bir yer değil. Göç alan bir yer. Bununla ilgili toplantılarda ayrıntılı değerlendirme fırsatımız oldu. Sadece Anadolu’dan değil İstanbul’dan da göçler başladı. Onun için yeni okul ihtiyaçlarını karşılamak için de bakanlık olarak Kocaeli’ye özel ihtimam göstereceğiz. Vekillerimizle sürekli beraberiz. Ankara’da sorunların çözülmesi için, Kocaeli’nin daha iyi yere gelmesi için çok büyük çaba sarf ediyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız’a arsa bulunması, okulların donatılması, eksikliklerin giderilmesi noktasında en önemli paydaşımız. Bu süreçleri başarılı şekilde yürüten tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Bakan Ozer Kocaeli